Obținerea unui zâmbet frumos și sănătos – ce opțiuni ai și ce costuri implică?

Share

Obținerea unui zâmbet frumos și sănătos poate fi obținut cu costuri minime, cu o igienă orală riguroasă și vizite periodice la medicul stomatolog. De cele mai multe ori însă, acest lucru nu se întâmplă și așa ajungi în situația în care pierzi un dinte, te confrunți cu carii profunde sau cu dinți strâmbi care te determină să îți ascunzi zâmbetul. Totuși, nu renunța la ideea de a avea un zâmbet frumos și mergi la un medic stomatolog care îți poate recomanda anumite proceduri, în funcție de situație.

Implant dentar

Una dintre cele mai frecvente probleme cu care se confruntă românii este pierderea dinților. Această situație ar putea fi evitată ușor dacă vizita la medic nu ar fi amânată până în punctul în care dintele nu mai poate fi salvat. În orice caz, dacă ai pierdut unul sau mai mulți dinți, cea mai bună variantă pentru dantura ta este un implant dentar Iași.

Implantul dentar implică o investiție destul de mare, însă rămâne cea mai bună opțiune de înlocuire a unui dinte lipsă. O variantă mai ieftină ar fi puntea dentară, însă are destul de multe dezavantaje față de implantul dentar. Amintim în acest sens necesitatea șlefuirii dinților vecini pentru a asigura suportul necesar punții dentare, iar în timp, acești dinți de suport se vor deteriora.

Aparat dentar

Aparatul dentar este o opțiune bună pentru dinții strâmbi. Prețul unui aparat dentar diferă în funcție de tipul său – cea mai ieftină variantă este aparatul cu brackeți metalici, în timp ce varianta scumpă este aparatul invizibil. Medicul îți poate explica ce avantaje și dezavantaje are fiecare tip de aparat dentar și ce costuri implică.

Coroane sau fațete dentare

Dacă dintele mai poate fi salvat, atunci se poate opta pentru coroane dentare. În situația în care nu te confrunți cu probleme care amenință structura dintelui, ci doar cu probleme la nivelul aspectului – dinți pătați, dinți cu o formă neregulată, spații între dinți, poți lua în considerare fațetele dentare. Înainte de a te întreba cât costă fațetele dentare, ar fi bine să te gândești dacă într-adevăr reprezintă cea mai bună opțiune. În cadrul acestei proceduri, suprafața dinților este șlefuită, iar asta înseamnă că nu te mai poți întoarce la zâmbetul tău natural. Dacă peste ani fațetele te deranjează sau se ciobesc, nu le poți da jos și să rămâi cu dinții tăi naturali, ci trebuie să le înlocuiești cu alte fațete sau coroane dentare.

Albire dentară

O variantă mai ieftină de a obține un zâmbet ca de revistă este albirea dentară în cabinet sau acasă, sub îndrumarea unui medic. Albirea dentară este o opțiune doar pentru persoanele care nu se confruntă cu probleme dentare (carii dentare, tartru, parodontoză, etc.) și au toți dinții naturali – această procedură nu ar efect asupra coroanelor dentare, fațetelor sau implanturilor dentare, ci doar asupra smalțului natural al dintelui.

Indiferent de opțiunea pe care o alegi, tot e bine că ai făcut primul pas pentru obținerea unui zâmbet sănătos și frumos și te-ai programat la un consult stomatologic. De aici încolo medicul îți va recomanda cele mai bune variante pe care la ei, în funcție de problemele identificate.

Share