Oana Stănciulescu, propusă de preşedintele Klaus Iohannis la CNSAS

Share

După ce a trecut pe la Antena 3, Oana Stănciulescu şi-a câştigat, în Epoca Dragnea, locul printre jurnaliştii anti-PSD. Ce urmează?

Comisiile juridice parlamentare reunite au avizat favorabil candidatura ziaristei Oanei Stănciulescu, propusă de preşedintele Klaus Iohannis pentru Colegiul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS).

Stănciulescu, fostă ziaristă la Antena 3 și Realitatea TV, a criticat dur o lege care sancționa promovarea legionarismului și a fost critictă dur de o parte a societății civile în anul 2016, când PNL a propus-o ca membru al Consiliului de Administraţie a TVR.

La acel moment, Institutul ‘Elie Wiesel’, Ambasada Israelului, dar și zeci de persoane publice au protestat vehement față de desemnarea Oanei Stănciulescu în conducerea TVR. Aceștia au acuzat-o de promovarea și exprimarea unor opinii pro-legionare și de negare a Holocaustului.

”Desemnarea Oanei Stănciulescu drept reprezentant in Consiliul de Administratie al TVR, institutie publica, este incompatibila cu asumarea si promovarea memoriei victimelor Holocaustului din Romania”, arăta Institutul ‘Elie Wiesel’, într-un comunicat de presă, citat de G4Media.

”Doamna Stănciulescu a fost extrem de activă în combaterea legii 217, supranumită în media „legea antilegionară“. Am aminti că această lege a fost propusă de parlamentari PNL, cu scopul de a împiedica propaganda extremistă din România.

Doamna Stănciulescu, împreună cu alţi colegi ‘întru credinţă’ neolegionară au atacat brutal Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului „Elie Wiesel“, organism al Guvernului României şi au adus injurii grosolane directorului general al Institutului”, se arăta într-o scrisoare deschisă semnată de zeci de personalități.

Share