home MASS MEDIA, STIRI DESPRE TELEVIZIUNI Oana, Moni, Pepe, Iri…

Oana, Moni, Pepe, Iri…

Share

Cele doua “scandaluri” care polueaza mass-media romaneasca in ultimele zile ma umplu de dezgust fata de ceea ce a ajuns astazi presa romana.

foto: MyIdol

In urma cu doua decenii, pe piata presei apareau unele publicatii saptamanale efemere, pline de violenta, sex si barfe, pe care nu le lua nimeni in seama decat pentru foarte scurta vreme.

Cel mai tare ma distra Phoenix, un fel de varianta low-cost Playboy, care dadea femei dezbracate si, paradoxal, articole de cultura si analiza extrem de bine scrise, caracteristice presei quality, high-end.

Lucrul acesta, ca nimeni nu dadea mai mult de doi bani pe aceste masini de gunoi jurnalistic, era vizibil tocmai in efemeritatea “publicatiilor” de profil, care nu reuseau deloc sa stea pe piata si cum apareau, asa dispareau.

Nici nu se punea problema macar pentru un moment ca “actualitatile” din acele reziduuri mass-media sa fie obiect de acoperire mediatica pe televiziuni, multe sau putine cate erau atunci.

Acum, romanii s-au transformat intr-o gasca virtuala de barbati lubrici si femei puse pe urmarit, cu ochii cascati, telenovele reality despre ce fac niste insi total neinteresanti, care au in comun faptul ca isi plimba dosurile masate la spa prin masinoaie de lux si prin vile dabalazate pe muntii, dealurile si campiile mandrei Romanii.

Atat de mare este audienta acestui spectacol de prost gust, incat astept cu nerabdare momentul in care, impinsi de rating, protagonistii vor genera stiri de genul: “Oana se casatoreste cu Iri” sau “Moni e combinata cu Pepe”.

Puah!…

Share