Noul CSM ar rămâne sub controlul Grupării Savonea, cu 5-4

Share

După convulsii complicate, generate de alegerile anuale ale noului CSM, se pare că Gruparea Savonea rămâne în controlul innstituţiei.

Judecătorul Mihai Ghica, de la Tribunalul Cluj, considerat reformist, ar fi pierdut turul doi al alegerilor pentru noul CSM, în fața președintelui Tribunalului Dâmbovița, Narcis Erculescu.

Acesta a fost numit în funcție de actuala secție pentru judecători a CSM, dominată de gruparea judecătoarei Lia Savonea.

Prin urmare, Secția pentru judecători din noul CSM ar rămâne sub influența Grupării Savonea, cu un scor de 5-4, au explicat surse din magistratură.

Alte surse susțin însă că în noul CSM ar putea fi două sfere de influență, una centrată în jurul Liei Savonea, alta în jurul șefei Tribunalului București, Laura Radu, aleasă în noul CSM.

La procurori, Claudiu Sandu ar fi câștigat în fața lui Sorin Flonta, iar procuroarea Cătălina Sântion ar avea un ușor avans, în fața lui Sorin Lia.

Judecătoarea Ramona Grațiela Milu, de la Curtea de Apel Brașov, ar fi câștigat turul doi al alegerilor pentru noul CSM, cu 416 voturi la 336, în fața președintelui Curții de Apel Craiova, judecătorul Adrian Glugă.

Share