home EVENIMENT NATO – 2 brigăzi americane aduse în Europa. Reacţie Putin

NATO – 2 brigăzi americane aduse în Europa. Reacţie Putin

Share

NATO va desfăşura două brigăzi americane în Statele Baltice şi România, iar comandamentul va fi în Polonia. Vladimir Putin a reacţionat, anunţând contramăsuri.

O brigadă de aviaţie şi una de blindate vor fi amplasate în Europa în această iarnă. Aceasta în cadrul eforturilor NATO de a asigura flancul estic în faţa atitudinii agresive a Rusiei, informează Stars and Stripes via HotNews.

Putin anunţă contramăsuri la întărirea apărării NATO

În replică, Putin a anunţat că va lua contramăsuri, penru a răspunde expansiunii NATO.. El a promis “teste-cheie pe care le va da alianţei vestice şi preşedintelui ales Donald Trump“.

Nu au fost furnizate detalii, dar Rusia anunţase că şi-a mărit prezenţa rachetelor cu rază medie de acţiune Iskander în enclava Kaliningrad. Kremlinul şi-a exprimat îngrijorarea asupra a ce se întâmplă în statele NATO foste republici sovietice sau din fostul Bloc Estic.

Putin a fost citat, într-un interviu ce este difuzat azi, spunând:

De ce reacţionăm atât de emoţional la expansiunea NATO? Suntem îngrijoraţi de decizie pe care le ia NATO.

Textul a fost citat de agenţia de presă de stat RIA.

MApN anunţă suplimentarea prezenţei americane în România

MApN a precizat că partea americană a confirmat dislocarea unei brigăzi de aviaţie:

Brigada a 10-a Aviaţie va fi dislocată în Germania. Ea va desfăşura exercitţii în regiunea Mării Negre şi în sprijinul operaţiunii “Atlantic Resolve“. De asemenea, elemente ale Brigazii a 10-a vor fi dislocate şi pe teritoriul României.

MApN a precizat:

Detalii privitoare la numărul, tipul de aparate de zbor şi perioada pe timpul căreia vor fi operate în România nu vă pot fi puse la dispoziţie. Ele fac parte din categoria informaţiilor clasificate la acest moment.

De la Fort Carson, în Europa de Est

Brigada a 3-a de blindate, din cadrul celei de-a patra Divizii, amplasată în Fort Carson, Colorado, va trimite 4.000 de soldaţi în Europa, a anunţat joi armata americană. Un purtător de cuvant al Armatei a confirmat că unitatea va pleca în ianuarie.

Brigada a 10-a de aviaţie din Fort Drum, New York, va trimite 1.750 de soldaţi, potrivit unui alt comunicat al armatei americane. Aceştia vor ajunge în Germania în martie.

Pentagonul şi-a sporit semnificativ prezenţa militară şi logistică din Europa, pentru a contracara agresiunea rusească. Pentru anul fiscal 2016, este alocat un buget anual de 3,4 miliarde de dolari, triplu fatţă de precedentul exerciţiu fiscal.

Brigada a 3-a de blindate va fi prima în rotaţie continuă, amplasată în Europa. Brigada va ajunge în Polonia şi va asigura misiuni în mai multe ţări din Europa.

Share