home POLITICA, Rep. MOLDOVA Vot măsluit în Republica Moldova prin regiunea Găgăuzia

Vot măsluit în Republica Moldova prin regiunea Găgăuzia

Share

Vot măsluit în Rep. Moldova. Serviciul de Informații și Securitate (SIS) ar deține probe, care atestă implicarea serviciilor secrete ale Rusiei. Mii de transnistreni au fost aduşi organizat la votul din Găgăuzia. O declarație în acest sens a fost făcută de analistul politic Petru Bogatu.

„Prin târg circulă nişte vorbe, că SIS a prezentat deja probe, care atestă implicarea serviciilor secrete ale Rusiei în măsluirea votului”, a spus Bogatu.

am văzut prima dată asta aici

Moscova avea nevoie de câştigul lui Dodon, pentru a bifa o victorie politică simbolică pe plan extern. Eranevoie de “un preşedinte prorus la Sofia, altul la Chişinău. Rămâne de văzut dacă aceste informaţii vor fi luate în consideraţie”, a menționat analistul.

Directorul executiv al Asociației pentru Politică Externă (APE), Victor Chirilă, cere ca SIS să ancheteze situația alegătorilor din Transnistria.

Vot măsluit, Dodon la Moscova

Vizita președintelui ales al Republicii Moldova, Igor Dodon, în Rusia va avea loc după reuniunea Comisiei economice interguvernamentale moldo-ruse. Aceasta e preconizată pentru sfârșitul lunii noiembrie, a declarat pentru TASS viceministrul de externe rus, Grigori Karasin.

Acum trebuie să așteptăm învestitura (la Chișinău) și apoi cele două administrații vor intra în contact și vor stabili data vizitei“, a indicat el.

Share