home MASS MEDIA, STIRI DESPRE JURNALISTI Mircea Radu recunoaște că și-a falsificat declarația de avere

Mircea Radu recunoaște că și-a falsificat declarația de avere

Share

Realizatorul de televiziune Mircea Radu, cunoscut pentru siropul diabetic, numit “Din dragoste”, devenit între timp şeful comunicării Doinei Gradea, în TVR, este demascat.

În urma dezvăluirilor MediaSind TVR, șeful Comunicării din Televiziunea Națională, recunoaște că și-a falsificat declarația de avere.

În declarația rectificativă depusă la ANI, fosta vedetă confirmă că suma reală primită de la TVR, pentru emisiunea “Down The Road”, este de 112.574 de lei, față de cea declarată inițial, 64.670 de lei!

Informațiile publicate de către MediaSind TVR în data de 27 august 2020, referitoare la inadvertențele existente în declarația de avere a șefului Serviciului Comunicare, Relații Publice și Protocol din Societatea Română de Televiziune, Mircea Aurelian Radu, au fost confirmate chiar de fosta vedetă.

După dezvăluirile apărute și în presă, acesta a depus la Agenția Națională de Integritate o declarație de avere rectificativă în care recunoaște că suma reală primită pentru prezentarea emisiunii “Down The Road” este dublă față de cea declarată inițial, și anume 112.564 de lei, față de 64.670 de lei!

Având în vedere informațiile false cuprinse în declarația de avere și contractul de drepturi de autor pentru emisiunea Down The Road – Aventura, încheiat de TVR cu fosta vedetă TV Mircea Aurelian Radu, actual coordonator cu atribuții de șef Serviciu Comunicare, Relații Publice și Protocol din Societatea Română de Televiziune și consilier pe probleme de management al președintelui director general al SRTV, Doina Gradea, MediaSind TVR a cerut public ANI și DNA să investigheze aceste inadvertențe flagrante.

MediaSind TVR cere conducerii TVR demiterea de urgență a lui Mircea Radu din toate funcțiile deținute în TVR, iar Comisiilor de specialitate ale Parlamentului demararea unei anchete privind condițiile în care s-a încheiat un asemenea contract plătit cu sume discreționare din bani publici.

Este revoltător faptul că administrația Gradea atribuie contracte, din bani publici, de cele mai multe ori pe sume consistente, unor realizatori externi, în timp ce peste 80 la sută din profesioniștii din TVR sunt plătiți la minimul grilei de salarizare!

Este la fel de revoltător ca administrația TVR să cheltuiască milioane de euro pentru colaboratori sau pentru diverse case de avocatură, în timp ce studiourile teritoriale, inclusiv TVR din Republica Moldova, sunt subfinanțate, neavând un buget pentru investiții!

Departament Comunicare MediaSind TVR
București, 15 septembrie 2020

Share