home MASS MEDIA, STIRI DESPRE TELEVIZIUNI Mircea Marian şi Arhi l-au reclamat pe Mircea Badea la CNA (MFax)

Mircea Marian şi Arhi l-au reclamat pe Mircea Badea la CNA (MFax)

Share

Mircea Marian a sesizat Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) cu privire la emisiunea “În gura presei” difuzată pe 13 ianuarie, pe Antena 3, din cauză că “realizatorul emisiunii, Mircea Badea, a afirmat «Credeţi că Mircea Marian, adică el, ar putea fi rodul unei educaţii sexuale precare? Că aşa arată. Dar credeţi că mă amendează CNA-ul pentru asta?»”, continuând cu o serie de expresii indecente.

Consider că prin aceste declaraţii Mircea Badea nu a respectat dreptul la imagine şi a folosit expresii injurioase la adresa părinţilor mei, încălcând astfel Codul de reglementare în audiovizual. Personal, ca ziarist, pot să mă apăr de astfel de atacuri imunde, dar nu pot să accept un limbaj jignitor la adresa familiei mele, pe care cred că nu o pot proteja decât cerând intervenţia CNA“, spune Mircea Marian în sesizarea transmisă Consiliului.

foto: akittaqi

Potrivit monitorizării CNA, în partea a doua a emisiunii “În gura presei” din 13 ianuarie, Mircea Badea a citat o declaraţie a lui Ion Rotaru, primarul comunei Alexandru cel Bun (Neamţ), referitoare la ministrul Elena Udrea.

După ce a comentat declaraţia primarului Ion Rotaru, Mircea Badea a făcut trimitere la “un articol despre educaţia sexuală” din Evenimentul zilei, realizatorul emisiunii “În gura presei” spunând: “Îţi dai seama, ţara se duce dracu’, lumea moare de foame, pensiile sunt distruse, totul e varză, benzina e la cer, totul e-n rupere în ţara asta, vine Evenimentul zilei, o arde aşa deontologico-jurnalistico-inovativ”.

Ulterior, potrivit monitorizării CNA, Mircea Badea a citat din articolul din Evenimentul zilei, după care a comentat o fotografie cu Mircea Marian, editorialist la această publicaţie. Despre Mircea Marian, Badea a spus:

“Mare, mare editorialist, mare om, mare caracter, mare jurnalist, un observator atent şi profund al lucrurilor care se întâmplă în societate, un jurnalist treaz, un spirit treaz, care amendează întotdeauna, la timp, lucrurile nelalocul lor, care se întâmplă la noi în societate. Dă-l pe post. Uooo! Ăsta e? Dă-l pe post. (…) Credeţi că Mircea Marian, adică el, ar putea fi rodul unei educaţii sexuale precare? Că aşa arată. Bine, să trecem mai departe.”… citeste tot aici

Share