Mircea Badea s-a mutat, cu fani cu tot, pe reţeaua extremistă Parler

Share

Un ascultător întreabă la Radio Erevan: “Este posibil ca Mircea Badea să se mute pe altă reţea socială?”. Radio Erevan răspunde: “Da, dar ar fi bine ca din când în când să mai facă şi câte un şpagat”.

Mircea Badea, vedetă reprezentativă a postului Antena 3, a anunțat că și-a făcut cont pe Parler, rețea de socializare alternativă la Twitter. Parler a devenit foarte populară printre susținătorii lui Donald Trump, după ce Twitter a decis să-i suspende definitiv contul președintelui SUA.

După ce Google a eliminat Parler de pe platforma sa de aplicați, Badea a ținut să anunțe că își face cont pe Parler, alături de fanii lui Trump.

Google a anunțat că a eliminat de pe platforma sa de descărcare a aplicațiilor rețeaua Parler, populară printre cei mai înverșunați susțînători ai președintelui republican Donald Trump, din cauza prezenței mesajelor care incită la violență.

Grupul solicită ca toate aplicațiile disponibile în Google Play Store să implementeze o politică de “moderare robustă pentru conținut extrem”, dacă găzduiesc și difuzează mesaje ale utilizatorilor. ″Știm că mesaje care incită la violență, în curs în Statele Unite, continuă să fie difuzate pe Parler”, a adăugat Google.

“Având în vedere această amenințare continuă și imediată pentru siguranța publică, suspendăm disponibilitatea aplicației în magazinul online Google până când (Parler) rezolvă aceste probleme”, conchide compania americană.

Mesajele de sprijin pentru insurgentii care au pătruns miercuri în clădirea Capitoliului au proliferat după aceste eveniment, pe această aplicație, care a câștigat numeroși adepți, în ultimele luni.

Confruntate cu evenimentele recente, mai multe rețele sociale au luat decizia de a suspenda conturile lui Donald Trump: permanent pe Twitter și pentru o perioadă nedeterminată de timp pe Facebook, Snapchat sau Twitch.

Decizia Google face acum ca accesul la această platforma să fie mai complicat pentru proprietarii de dispozitive care rulează sistemul de operare Android.

Conform informațiilor apărute în mass-media americane, Apple a dat vineri aplicației Parler 24 de ore, pentru a pune în aplicare o politică de moderare, înainte de a o suspenda din propriul magazin online, App Store.

Rețeaua socială Parler nu mai este ca la începuturile sale apanajul unor grupări extremiste și atrage acum voci conservatoare mai tradiționale, inclusiv congresmeni republicani.

La fel ca alte platfrme alternative, Parler reglementează mai puțin decât principalele rețele sociale dezinformarea și discursul de incitare la ură.

Share