home MASS MEDIA, STIRI DESPRE TELEVIZIUNI Mircea Badea – pupincurismul şi impostura ca mod de existenţă

Mircea Badea – pupincurismul şi impostura ca mod de existenţă

Share

Zilele trecute, un interviu luat lui Oreste de Lucian Mândruţă, în care Oreste, într-o manieră discretă şi lipsită de preţiozităţi, a desfăşurat o remarcabilă competenţă şi acribie referindu-se la o zonă culturală delicată, de suflet, mi-a adus în minte momentul lansării acestuia, pe scena media, cu ani în urmă, alături de Mircea Badea şi de contrastul de astăzi dintre cei doi.

foto: Serban Huidu Blog
fotoinfo: Mircea Badea gandindu-se, poate: “Ce sens mai are viata? Ce gust mai are materia maro? Ca nu-l mai simt”

Şi Oreste joacă un rol, în emisiunile sale tv, dar coordonatele sale sunt strident diferite de jocul de scenă al fostului său partener Mircea Badea. Lansaţi cândva împreună şi în afaceri, acum vreo zece ani, încercând să pună de-o lovitură la Gherla, cu o fabrică de chibrituri, cei doi s-au ars la degete, pierzându-şi banii şi tocându-şi nervii în malaxorul Justiţiei corupte pesediste.

De la acel experiment nefericit pentru cei doi, Oreste a luat-o pe calea ezoteriei, iar Badea a rătăcit ce-a rătăcit până a intrat şi el pe o turnantă ezoterică mai de şantan, a politichiei şamanice, dirijată la scenă deschisă de demonicii Saruman şi Sauron, cei doi siniştri (adică de stânga) vrăjitori boşorogi îmbătrâniţi în rele, komisarii politici Iliescu şi Voiculescu.

Badea a ajuns un fel de vedetă a pletorei de piţigăiaţi, truditori la sapă în haznaua media a mogulului ciocofonist, Felix-Mircea-etc, lumpen-securistul nemâncat (turna „ca să mănâncă şi gura lui o pâine“, după cum se justifica chiar el).

Justiţia română, cea care i-a falimentat pe Oreste şi pe Mircea Badea, a fost totodată cea care de fapt l-a ocrotit ani de-a rândul pe pârâciosul Securităţii, Dan Voiculescu, „profesorul“ cu diplome cumpărate la tarabă, aghiotantul bulibaşei Vissarionovici Iliescu, şeful de reţea al clanului ticăloşiţilor, fie ei cu „gulere albe“, fie de teapa golănasssilor ca Vîntu, tartore al clanurilor ţigăneşti, după cum se laudă acesta în faţa lui Ghiţă, newcomer-ul de pe turnanta şmecherilor cu ambiţii de miliardari. (sursa: Curentul)

Share