home ECONOMIE Cat de fascisti ne da voie Europa sa fim. Codul muncii la refec

Cat de fascisti ne da voie Europa sa fim. Codul muncii la refec

Share

Comisia Europeană a obligat Guvernul să suplimenteze cu o lună perioada în care angajaţii care lucrează peste durata normală a timpului de muncă beneficiază de ore libere, de la 60 zile la 90 zile calendaristice, şi să extindă cazurile în care pot fi încheiate contracte de muncă pe durată determinată.

foto: ortoprofil
fotoinfo: mostra de picior de lemn, loc special indicat pentru Comisia Europeana in scopul frectiei

Modificările vor fi introduse până în toamna acestui an, relevă Memorandumul de Înţelegere convenit de Guvern cu Comisia Europeană în urma misiunii din aprilie-mai, obţinut de Mediafax.

“Se va lărgi categoria de situaţii în care pot fi folosite contracte de muncă pe durată determinată, asigurându-se că aceasta nu va creşte segmentarea pieţei muncii. În acelaşi timp, legislaţia privind protecţia angajaţilor va fi adaptată la principiile flexicurităţii”

, se arată în document.

Principiul flexicurităţii este definit de către Comisia Europeană drept un concept care sa împace pretenţiile angajatorilor cu cele ale angajaţilor, îmbinând flexibilitatea şi securitatea pentru lucrători şi companii, inclusiv prin abordarea mai flexibilă a procedurilor de angajare şi de concediere.

Prin noul Cod al Muncii, intrat în vigoare la începutul acestei luni, Guvernul a extins perioada în care muncasuplimentară poate fi compensată prin ore libere plătite, de la 30 zile la 60 zile calendaristice dupa efectuarea acesteia.

 

Share