Mihai Chirica, primarul Iaşiului, s-a autosuspendat din toate funcţiile deţinute în PNL

Share

Vremea schimbărilor, în PNL. Şi Mihai Chirică, transferul de succes de la PSD Iaşi la PNL Iaşi, s-a autosuspendat din toate funcţiile deţinute în partid.

El spune că nu îşi doreşte ca acuzaţiile care i se aduc să se răsfrângă asupra imaginii Partidului Naţional Liberal.

“Aşa cum am declarat şi în luna ianuarie a acestui an, nu vreau ca acuzaţiile care îmi sunt aduse să prejudicieze imaginea unui partid care m-a primit în rândurile sale şi cu care am făcut echipă pentru continuarea schimbării în bine a Iaşiului.

Nu am renunţat la acest principiu şi la această decizie. Din aceste motive am decis ca începând de astăzi, 28 aprilie, să mă suspend din funcţia de preşedinte interimar al filialei Iaşi a PNL.

Rămân un om de echipă, voi colabora în continuare cu colegii mei din PNL, dar până când lucrurile nu vor reintra pe un făgaş normal nu voi participa la nicio competiţie internă în partid.

Sunt cu conştiinţa împăcată în faţa ieşenilor şi a lui Dumnezeu, sunt nevinovat şi am convingerea că voi demonstra cât mai repede acest lucru”, declară primarul Mihai Chirica, prin intermediul unui comunicat de presă.

El a ţinut să precizeze că nicio acuzaţie de natură penală lansată împotriva sa nu este adevărată.

“Aş mai preciza că, în speţa de ultimă oră care m-a pus într-o situaţie dificilă, acordul de asociere dintre Primărie şi o societate comercială datează din 2005, iar în toată această perioadă a fost verificat de către juriştii municipalităţii şi nu numai”, susţine Chirica, citat de Agerpres.

“Când am sesizat nereguli, am contribuit în mod direct la demonstrarea încălcării flagrante a gestionării derulării acelui acord şi am delegat misiunea denunţării acestor nereguli celor care, prin fişa postului, au această obligaţie şi care, iată, nu s-au achitat de ea.

Timpul va demonstra că nicio acuzaţie de natură penală lansată împotriva mea nu este adevărată şi că mi-am respectat jurământul faţă de ieşeni şi oraş. Până atunci, mă voi concentra pe activitatea administrativă, pentru a realiza proiectele pe care le-am propus ieşenilor, împreună cu colegii din PNL şi cu toţi cei care doresc binele acestui oraş”, mai spune primarul Mihai Chirica.

Acesta susţine că este “ţinta unor atacuri politice şi de altă natură care nu se mai opresc”.

“Trăim vremuri tulburi şi complicate, umbrite de acuzaţii şi tensiuni, în care suntem obligaţi să facem un efort să luăm cele mai înţelepte decizii pentru oraşul şi judeţul nostru, ca şi pentru organizaţia politică în care lucrăm. Încă de la începutul anului am constatat o tensionare vizibilă şi o deteriorare a scenei politice ieşene.

Eu, personal, ca primar şi ca lider politic, am devenit ţinta unor atacuri politice şi de altă natură care nu se mai opresc. În toată această perioadă am fost pus în situaţii inedite, neaşteptate şi, mai ales, în contradicţie cu principiile mele morale şi obiectivele mele politice şi administrative.

Din păcate, la Iaşi, partidele politice au încetat să fie vehicule ale competiţiei de idei, dialogului şi negocierii pentru cele mai bune soluţii pentru comunitate şi au devenit instrumente de luptă şi distrugere a persoanelor şi instituţiilor”, consideră primarul Iaşiului.

În opinia acestuia, “PNL parcurge o perioadă dificilă, într-un efort susţinut, dar fără rezultatele dorite, de coabitare şi colaborare cu alte partide politice”.

Share