home MASS MEDIA MediaSind convoacă Adunarea Generală Extraordinară pentru a stabili calendarul acţiunilor greviste în Agerpres

MediaSind convoacă Adunarea Generală Extraordinară pentru a stabili calendarul acţiunilor greviste în Agerpres

Share

Biroul Executiv Naţional al Sindicatului Român al Jurnaliștilor MediaSind întrunit astăzi, 1 iulie 2019, a decis convocarea Adunării Generale în sesiune extraordinară, în data de 11 iulie 2019, ora 11,00, la sala de şedinţe din Agerpres, pentru a analiza oportunitatea declanşării unor acţiuni greviste în Agenţia Naţională de Presă Agerpres.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Din informaţiile pe care le deţinem, ca urmare a restricţiilor bugetare, în data de 10 iulie 2019 angajații Agerpres vor primi salariile diminuate cu 15% din cauza neplății sporului pentru condiții vătămătoare de muncă.

SRJ MediaSind precizează că acest spor a fost acordat începând cu luna noiembrie 2018 în urma constatării de către specialiștii Direcției de Sănătate București și ai Institutului Național de Sănătate a mui multor noxe care pun în real pericol sănătatea angajaților din cea mai mare agenție de presă a statului.

Practic, acei bani care erau folosiți de angajați pentru refacerea sănătății sunt acum tăiați, în condițiile în care agenția nu deține sumele necesare pentru a îmbunătăți condițiile de muncă și pentru a înlătura noxele depistate.

Precizăm că propunerile SRJ MediaSind înaintate Consiliului Director încă din data de 27 mai 2019 (amănunte aici), privind restructurarea/reorganizarea agenţiei în baza unor principii echitabile, de sus în jos, începând cu renunţarea la o funcţie de director general adjunct, transformarea direcţiilor în servicii şi eliminarea/comasarea birourilor, care ar fi diminuat semnificativ cheltuielile instituției, nu au fost luate în considerare.

Este rușinos pentru guvernanți să ia o astfel de măsură chiar în anul în care Agenția Națională de Presă Agerpres sărbătorște 130 de ani de la înființare. Angajații săi sunt „premiați” într-un moment aniversar prin reducerea veniturilor salariale cu 15 %.

La Adunarea Generală vor fi invitați reprezentanți ai organizațiilor la care SRJ MediaSind este afiliat cu drepturi depline, Federația Cultură și Mass-Media FAIR-MediaSind, Confederația CNSLR-Frăția, Federația Europeană a Jurnaliștilor, precum și reprezentanți ai Casei de avocatură.

Vă vom ține la curent cu desfășurarea evenimentelor! #Demnitate!
Departament Comunicare SRJ MediaSind
Bucureşti, 1 iulie 2019

Share