home ECONOMIE Siguranța în laborator – echipamente profesionale Precisa

Siguranța în laborator – echipamente profesionale Precisa

Share

Orice laborator care se respectă îndeplinește norme de siguranță pentru a asigura protecția în muncă a angajaților, dar și a studenților. Organizarea unui astfel de spațiu necesită în primul rând disponibilizarea aparaturii profesioniste și nu numai.

Recipientele de laborator se referă la o varietate de echipamente confecționate în mod tradițional din sticlă și se utilizează în scopul cercetărilor chimice și biologice.

Un set de sticlarie de laborator calitativ prezintă avantajul acestui material de a rezista la căldură și a nu se deteriora în prezența anumitor substanțe chimice. Cu alte cuvinte, este un material inert. În realizarea recipientelor din sticlă cu destinație de utilizare în laborator se regăsesc în lista celor de la Precisa mai multe varietăți ale acestui material.

Sticla borosilicată spre exemplu are o direcție de utilizare ce implică rezistența stresului termic, mai cu seamă în producerea reactivilor. Alte tipuri recunoscute sunt: sticla de cuarț – rezistă la temperaturi ridicate și este transparentă în anumite părți ale spectrului electromagnetic, sticla cu perete gros comună în reactoare de sticlă, rezistentă la presiune.

Tipuri de recipiente din sticlă dedicate laboratorului

Eprubetele sunt utilizate în special pentru a încălzi, amesteca sau a depozita diferiți compuși chimici în stare lichidă sau solidă. Gâtul lung și alungit diminuează răspandirea gazelor în mediul înconjurător, iar baza rotunjită permite o monitorizare eficientă a conținutului.

Baloanele sunt utilizate pentru amestecarea diverselor substanțe, colectare, stocare sau pentru măsurarea volumetrică a probelor. Alte aplicații includ realizarea unor reacții și procese chimice.

Unele tipuri de recipiente de tipul baloanelor sunt folosite pentru distilare, de aceea prezintă mai multe gâturi. Un exemplu ce se regăsește la Precisa este balonul de distilare Claisen de 750 ml din sticlă borosilicată cu tub lateral.

Baloanele cu formă sferică asigură o conexiune sigură și etanșă la o pâlnie picurătoare. Mai sunt denumite baloane de reacție. Sunt utilizate pentru reacții sub vid și la presiune deoarece materialul de confecționare este sticla groasă ce suportă diferențe accentuate de presiune.

Principiul design-ului acestor seturi de sticlărie laborator face referire și la posibilitatea facilă de curățare, pentru a nu interacționa elementele în urma utilizării consecutive.

Instrumentarul de laborator – precizie în cercetare

Toate acestea pot fi organizate cu articole din categoria de instrumentar de laborator, în care se încadrează și stativele din inox. Inoxul este preferat deoarece este un material inert, ce nu se deteriorează la contactul cu diverse substanțe. Mai mult decât atât se poate curăța ușor, nu se corodează și rezistă la presiuni mecanice.

Stativele mai sunt categorisite de specialiști în funcție de culoare. Spre exemplu, probele de sânge pentru analize se depozitează în stative ce prezintă un cod de culoare special pentru o depistare mai ușoară în laborator a ceea ce se urmărește a fi cercetat.

În această categorie se poate regăsi în catalogul celor de la Precisa termometre, manometre agitatoare electrice sau manuale ce determină o observare exactă a normelor diferiților compuși analizați.

Diversele substanțe cu care se lucrează în laborator, fie el chimic, biologic sau dedicat produselor alimentare, reacționează la factori precum presiunea, temperatura și expunerea la oxigen.

Din acest motiv pe site-ul Precisa.ro se regăsesc dispozitive ce măsoară cu exactitate valorile de temperatură sau presiune prin termometre și manometre profesionale.

Citeşte şi
Rezultate optime – succesul afacerilor cu aparatura de laborator de la Precisa

În ultimul timp, industriile au cunoscut o evoluție pozitivă. Acest lucru se datorează și posibilității Read more

De unde poţi cumpăra echipamente şi utilaje performante

Atunci când hotărăşti să cumperi un utilaj sau un echipament agricol, silvic, logistic, pentru construcţii Read more

Ludovic Orban, categoric: Pensiile nu pot creşte cu 40%!

Premierul Ludovic Orban a afirmat răspicat că pensiile nu vor putea fi majorate cu 40%, Read more

Braco, furnizor autohton de reductoare melcate

Motoarele electrice utilizate la scară largă în industrii diverse la ora actuală aduc la rândul Read more

CNSAS susţine că Mugur Isărescu ar fi fost colaboratorul Securităţii

Guvernatorul BNR Mugur Isărescu este considerat de CNSAS colaborator al fostei Securități. Colegiul instituţiei a aprobat Read more

Leonardo Badea (BNR): Reducerea inegalităților, un imperativ pentru resetarea economiei după criza pandemică

Viceguvernatorul BNR, domnul Leonardo Badea, a declarat: „Pentru o lungă perioadă de timp, pe lista Read more

Florin Cîţu spune că va dezvălui tot despre teroriştii economici PSD

Ministrul de Finanţe Florin Cîţu afirmă, într-o postare pe Facebook, că de câteva zile este Read more

PSD, tembelism politic. Iniţiază apariţia a 11 salarii minime diferenţiate

PSD atacă bugetar România. Parlamentul a adoptat o lege, inițiată de 37 de parlamentari de Read more

PSD vrea să dinamiteze complet bugetul României

PSD va transforma în proiect de lege cele 28 de măsuri pentru repornirea economiei anunţate Read more

Ludovic Orban: Este imposibil ca pensiile să crească cu 40%!

Premierul Ludovic Orban a declarat că o creştere cu 40% a punctului de pensie, aşa Read more

Share