Mariupol. Luptă dură pentru controlul unei uriașe oţelării

Share

Există rapoarte contradictorii cu privire la Mariupol. Nu se cunoaşte exact statutul uneia dintre principalele unități industriale ale Ucrainei – uzina Azov Steel.

Vineri seara, un consilier guvernamental a raportat că fabrica se află în mâinile Rusiei, după luptele în curs cu trupele ucrainene, pentru controlul amplasamentului de pe malul mării.

Dar, într-o actualizare de astăzi, Batalionul Azov, ucrainean, care are o prezență mare în Mariupol, a spus că uzina a rămas în mâinile lor.

„Inamicul nu a ajuns atât de departe în oraș. Marina [ucraineană], împreună cu Batalionul Azov, împreună cu Poliția, continuă să apere orașul și pe civilii săi”, a declarat pentru televiziunea ucraineană Vladislav Sobolievskyi, membru al batalionului, citat de CNN.

„Astăzi, fabrica Azov Steel este sub controlul nostru. Loviturile aeriene au lovit întreg orașul, inclusiv uzina, dar inamicul nu a pus mâna pe uzina noastră.”

Oțelăria gigantică se află imediat la est de centrul orașului Mariupol. Pierderea controlului asupra instalației, în fața forțelor ruse, ar fi un regres uriaș, pentru eforturile ucrainene de a rămâne în oraș.

Share