Marian Oprişan s-a împrumutat de la mamă cu 1,3 milioane de lei, să-şi ia Merţan

Share

Declarația de avere a baronului PSD, Marian Oprișan, aruncă o nouă rază de lumină asupra relaţiei contorsionate avute de acesta cu mama lui, Lucia Gherarde.

Primele revelaţii publice asupra naturii paradoxale a acesteia au apărut cu câţiva ani în urmă, când Oprişan a spus: “Mama mea sunt eu!”:

Nu a fost însă clar dacă Marian Oprişan suferă de o dedublare a personalităţii, ori îşi iubeşte atât de mult mama, încât umblă cu batic pe cap, pentru a se identifica ritmic cu Gherarde.

Când Lucia Gherarde era lucrătoare confecţioneră la Fabrica de Confecţii din Focşani, tânărul Marian era manechin la aceeaşi instituţie de croitorie industrială.

Declaraţia de avere a lui Marian Oprişan, depusă în urmă cu doar câteva zile, arată că, deși veniturile nu i-au crescut, a reușit să își cumpere o mașină de lux și să ia credite la limita a ceea ce poate plăti, scrie Newsweek România.

Marian Oprișan este vicepreședinte al Consiliului Județean Vrancea, după ce în 2020 a pierdut prima funcție în județ.

Oprișan și-a depus declarația de avere aferentă anului 2021, iar Agenția Națională de Integritate ar avea motive să o cerceteze.

Ar putea începe cu datoriile pe care Oprișan le are. Anul trecut a luat un credit nou, în valoare de 1,27 milioane de lei, de la mama sa, pe care ar trebui să îl restituie în 10 ani.

Ar rezulta (fără dobândă) că va trebui să dea înapoi suma de 106.300 de lei pe an. Oprișan câștigă suma de 148.000 de lei de la Consiliul Județean.

Share