Liviu Dragnea afirmă că Petre Daea l-a dat în gât pe Adrian Chesnoiu, la DNA

Share

Atac dur al fostului lider PSD, Liviu Dragnea, la adresa lui Petre Daea, ministrul PSD al Agriculturii. Dragnea afirmă că Daea l-ar fi turnat la DNA, pe fostul ministru al Agriculturii, Adrian Chesnoiu (PSD).

”Pentru mine Daea este o mare dezamăgire! Face totul doar de impresie! (…) Pentru mine nu mai este om Petre Daea, nici măcar patriot. El urmărește doar banii!

(…) Sunt vorbe prin piață, că Daea l-a turnat pe Chesnoiu, pentru a-i lua locul. Ciolacu a început să fie foarte supărat, pentru că Stănescu se dezvoltase foarte mult pe Agricultură și Ciolacu era supărat, pentru că lua măsuri care îl ajutau pe Paul Stănescu. L-au distrus pe Chesnoiu, pentru a-i tăia aripile lui Stănescu”, a a declarat Liviu Dragnea, la DC News.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea (PSD), a avut pe 23 iulie o prima reacție, în cazul audierii sale la DNA, în dosarul fostului ministru PSD, Adrian Chesnoiu.

„Petre Daea a respectat, respectă și va respecta legea, activitatea desfășurată până acum de-a lungul vieții a demonstrat acest lucru”, a susținut Daea.

„Întrucât episodul de ieri, puternic și diferit mediatizat, a ridicat o serie de întrebări, creând o stare de confuzie și neliniște în rândul fermierilor și a opiniei publice, vreau să precizez următoarele:

Petre Daea a respectat, respectă și va respecta legea, activitatea desfășurată până acum de-a lungul vieții a demonstrat acest lucru.

Ieri a trebuit să răspund în calitate de martor, prezentându-mă la instituția statului fără avocat, pentru că nu aveam de ce să fiu asistat. Am declarat ce am știut, în fața unor oameni care, în respect față de lege, caută adevărul.

Totul a decurs normal din punct de vedere al desfășurării dialogului. Lucrez, muncesc, trăiesc în respect față de oameni și față de lege.

Misiunea grea de a fi ministru nu-mi îngăduie nici un moment să fac altceva decât ce trebuie, pentru a rezolva problemele țării. Sunt și voi fi alături de dumneavoastră, făcând-mi datoria”, a scris Daea, pe Facebook, în stilul gongoric caracteristic.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, s-a prezentat anterior la sediul central al Direcției Naționale Anticorupție. El a plecat după o oră, refuzând să dea declarații jurnaliștilor.

Stenograme DNA arată cum a ajuns fostul ministru PSD al Agriculturii, Adrian Chesnoiu, să forțeze angajarea în minister a patru persoane.

Una dintre acestea este o pilă a actualui ministru Petre Daea, fiind apropiat de soția acestuia, Camelia Luchian Daea. Daea apare în înregistrări ca „nea Petrică”.

Share