La TVR Cluj, norme sanitare nerespectate, jurnalist mort de Covid

Share

La TVR Cluj ar putea să vină o comisie de anchetă, pentru cercetarea nerespectării normelor sanitare, în cazul decesului jurnalistului Aron Antal Tovessi.

MediaSind TVR solicită Parchetului să cerceteze faptele conducerii SRTV și a TVR Cluj sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor!

Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind – Filiala MediaSind TVR se alătură demersului decanului de vârstă al Consiliului de Administrație al Societății Române de Televiziune, Sorin Ilieșiu, și solicită conducerii instituției să dispună de urgență înființarea unei comisii de cercetare a modului în care conducerea SRTV și a studioului teritorial TVR Cluj au respectat normele sanitare în timpul stării de alertă, în cazul îmbolnăvirii membrului nostru din MediaSind TVR Cluj, jurnalistul Aron Antal Tovessi.

Acesta a decedat ieri, 28 aprilie 2021, la Spitalul Militar din Cluj, în urma îmbolnăvirii cu COVID-19.

Potrivit informațiilor publicate în presă în urma unor informații primite din partea colegilor jurnalistului, conducerea instituției nu a respectat normele de protecție sanitară instituite pe timpul stării de alertă, nici din punctul de vedere al angajatorului,  președintele-director general, Doina Gradea,  care trebuia să aplice și să verifice respectarea normelor sanitare, dar nici din cel al șefilor direcți, care ar fi trebuit să-l lase să meargă la spital, nu să-i dea sarcini redacționale pe timpul îmbolnăvirii:

“Din nefericire înainte ca Aron Antal să fie depistat cu COVID-19, acesta a mers timp de o săptămâna la redacție cu simptome specifice infectării cu noul virus. Redacția nu a luat măsuri pentru a-și ține în siguranță angajații. Domnul Antal avea febră, și totuși a fost lăsat să vină la muncă, în continuare.” – susține presa clujeană (amănunte aici).

Aron Antal Tovessi a pierdut funcția de redactor șef al Redacției Emisiunilor pentru Minorități de la TVR, după ce a aprobat anul trecut difuzarea slujbei de Paște.

(amănunte aici: Practicile staliniste împotriva conducerii TVR Cluj au continuat azi în Televiziunea Română: Comisia de cercetare Gradea -Tompea a interzis accesul MediaSind pentru a-l apăra pe Redactorul Sef al Redacției Minorități din TVR Cluj! )

Acesta a fost schimbat de Doina Gradea, iar în locul lui a fost numit temporar Alin Gelmărean, fără respectarea Legii de organizare și funcționare a  SRTV.

După două săptămâni în care a fost internat la Spitatul Militar Cluj-Napoca, Aron Antal Tovessi a decedat la vârsta de 64 de ani. Acesta mai avea doar câteva luni până la pensionare.

MediaSind TVR solicită public Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca să cerceteze cu celeritate decesul membrului nostru de sindicat sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute în Codul Penal privind zădărnicirea combaterii bolilor.

Pe această cale,  Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind împreună cu colegii din MediaSind TVR Cluj transmit Condoleanțe familiei îndurerate! Dumnezeu să-l odihnească în pace iar cei responsabili să răspundă pentru faptele lor!

Departament Comunicare MediaSind TVR
Cluj, 29 aprilie 2021

Share