home MASS MEDIA Klaus Iohannis, “spânzurat” de EvZ, Cancan şi Libertatea

Klaus Iohannis, “spânzurat” de EvZ, Cancan şi Libertatea

Share

Klaus Iohannis

Klaus Iohannis, preşedintele României, a fost spânzurat din titlu de un ziar aşa-zis quality, EvZ, dar şi de două tabloide, Cancan şi Libertatea.

Titlul dat de EvZ este absolut criminal:

Tragedie pentru Klaus Iohannis! A fost găsit SPANZURAT

Semnificaţia acestui titlu este (dincolo de faptul că, prin omisiune, afirmă o minciună, că preşedintele Klaus Iohannis a fost găsit spânzurat) mai complexă.

Captura după EvZ arată că publicaţia a scris “spanzurat”, nu “spânzurat”, ca Libertatea. Disperaţi după cât mai mulţi vizitatori unici, cei de la EvZ au considerat că vor fi mai bine indexaţi dacă scriu “spanzurat”, fără diacritice.

Spre deosebire de ei, cei de la Libertatea ştiu că Google citeşte oricum fără diacritice, chiar dacă ele există în website-ul citit. Diacriticele sunt pentru cititori, nu pentru motoarele de căutare.

Cu alte cuvinte, sunt două aspecte ce denotă disperarea după cât mai mulţi vizitatori unici: titlul mincinos şi nefolosirea diacriticelor.

Reacţia la aceste minciuni privitoare la Klaus Iohannis este vizibilă în comentarii, pe Facebook-ul ziarului Libertatea. Cititorii, inclusiv cei de tabloide, nu se lasă prostiţi chiar în halul acesta.

Pagina de Media susţine că, la puţin timp după ce a publicat ştirea privind dezinformarea, EvZ a reacţionat, scoţând postarea de pe website.

Oricum, aceasta este culmea obrăzniciei. Totuşi, Klaus Iohannis este şeful statului. Dacă nu ne cenzurăm profesional în cazul său, ce să mai zicem despre cum scriem când e vorba de un om de pe stradă?

Share