home EVENIMENT, POLITICA Elena Udrea a fost pusă sub acuzare în Dosarul Microsoft

Elena Udrea a fost pusă sub acuzare în Dosarul Microsoft

Share

Elena Udrea a fost pusă sub acuzare în Dosarul Microsoft

Elena Udrea a fost pusă sub acuzare în Dosarul Microsoft pentru spălare de bani şi fals şi se află în aceste momente la DNA.

UPDATE 4: Elena Udrea s-a autosuspendat din Partidul Mişcarea Populară.

UPDATE 3: Elena Udrea a plecat de la DNA sub control judiciar. Ea nu are voie să părăsească regiunea Bucureşti – Ilfov şi trebuie să spună procurorilor orice mişcare face.

UPDATE 2: Adrian Videanu a fost scos de la DNA în cătuşe şi reţinut pentru 24 de ore, după ce a fost adus la Direcţia Naţională Anticorupţie, aţă când a fost lăsată să plece Elena Udrea.

Fostul ministru al Economiei este cercetată în Dosarul Romgaz pentru complicitate la abuz în serviciu, în sensul că Alina Bica a dispus abuziv ridicarea sechestrului pe acţiunile deţinute de Videanu la Titan Mar, pentru a le înstrăina şi să şi folosească banii.

În Dosarul Romgaz, Videanu este acuzat că l-a “ajutat” pe omul de afaceri Ioan Niculae să primească gaz ieftin de la statul român.

UPDATE 1: Alina Bica va fi adusă din arest, cu cătuşe la mână, la DNA, deci este posibil ca ea şi Elena Udrea să fie obiectul unei confruntări faţă-n faţă. Este foarte interesant că Elena Udrea este pusă sub acuzare în Dosarul Microsoft, iar Alina Bica este pusă sub acuzare şi arestată în Dosarul retrocedărilor ANRP.

Este vorba despre o anchetă legată de Dosarul Microsoft. Din anumite verificări, Dinu Pescariu ar fi făcut plăţi către Dorin Cocoş, soţul Elenei Udrea, iar acel credit de trei milioane luat de la o bancă comercială ar fi fost folosi pentru mutarea creanţei.

Între timp, Elena Udrea a divorţat de Dorin Cocoş.

Această malversaţiune îndeplineşte condiţiile pentru infracţiunea de spălare de bani. Elena Udrea a fost adusă în cursul acestei dimineţi la Direcţia Naţională Anticorupţie cu mandat şi este audiată acum la DNA în calitate de făptuitor.

Elena Udrea are calitate de parlamentar, deci nu poate fi reţinută sau arestată fără încuviinţarea camerei din care face parte – Camera Deputaţilor.

Share