home MASS MEDIA, SPORT, STIRI DESPRE TELEVIZIUNI Jenant ce-i face presa sportivă lui Puiu Iordănescu

Jenant ce-i face presa sportivă lui Puiu Iordănescu

Share

Când te-ai bătut pe burtă ani în şir cu mafioţii din fotbal şi ei sunt out, iar Iordănescu in, ce faci? Te transformi într-un lătrău năimit de fostul sistem, desigur. Totul este să îţi foloseşti toată credibilitatea ca să pui cele mai subiective, idioate, sugeratoare de răspuns şi otrăvite întrebări. Care fost sistem? Fostul sistem ticăloşit, ăla. Pentru că a existat şi mai există şi un sistem ticăloşit în fotbal, aşa cum există unul în muzică, despre care de asemenea am scris.

Sistemul acesta tiăloşit mai există? Da, atâta timp cât una dintre cele mai puternice echipe, Steaua Bucureşti, este deţinută de infractorul Gigi Becali, care, când a simţit că îl paşte condamnarea, a vrut să fugă-n Israel, pe 29 mai 2013.

Atâta timp cât la Dinamo Bucureşti, echipă aflată în insolvenţă, este patron Negoiţă, aripa constructoare a PSD, iar Astra Giurgiu este deţinută de infractorul Ioan Niculae, normal că sistemul ticăloşit din fotbal acţionează.

Atâta timp cât Craiova Maxima e pe bară, deţinută de un interlop, iar în locul ei pesedista de la Primărie a creat o Craiovă pneumatică, năşită de nişte tipi în vizorul DNA.

Atâta timp cât CFR Cluj e în insolvenţă şi e năşită de un tip în vizorul DNA. Exemplele pot continua.

Chiar dacă Mircea Sandu şi Mitică Dragomir par doi pensionari veseli, ei sunt duşmanii lui Burleanu şi Iordănescu. Chiar dacă Piţurcă e departe, în Golf, el este mai aproape decât credem.

Naşul şi Corleone sunt mereu invitaţi pe anumite tembelviziuni, unde le sunt ridicate toate mingile la fileu, să îi critice pe “coruptul” Burleanu, pe “ramolitul isteroidal” Iordănescu.

Sunt exact televiziunile care nu pregetă de câte ori au ocazia să afirme că incompetentul acela obsolete de Piţurcă este cel mai de succes antrenor al Naţionalei României pe nu-ştiu-ce perioadă de timp.

LATER EDIT: Pe Digi Sport, acum  se discută despre faptul că o echipă naţională valoroasă se rosteşte pe dinafară. Obiectul noii critici scornite este că nu avem, vezi Doamne, nişte titulari clari şi că patru schimmări de la un meci la altul dăunează omogenităţii. Dacă ar fi jucat cu aceiaşi jucători, Iordănescu probabil ar fi fost criticat oricum. S-ar fi spus că o echipă mare este cea care este capabilă oricând să pună pe teren orice jucător din lot.  Este jenant că Dorinel Munteanu este chestionat astfel: “Este foarte posibil ca selecţionerul să fie schimbat după această campanie sau acest meci. Te gândeşti să accepţi o ofertă?“, apoi se pune pe tapet ideea venirii unui selecţioner străin. Inadmisibile aceste tactici de intoxicare a opiniei publice. Iar în studio este fostul secund al lui Piţurcă, Iovan…

Singura televiziune unde am văzut analize la obiect, corecte, cu argumente – contrargumente, ca pe vremea lui Ovidiu Ioaniţoaia, este Dolce Sport.

În rest… urmărim cu stupoare mizeriile lansate în permanenţă de GSP şi apoi ventilate pe Pro TV, Sport.ro şi Digi Sport. Vezi Doamne, Puiu Iordănescu e sclerozat şi de-aia şi-a luat trei secunzi, ca să-i aducă aminte ce are de făcut.

Vezi Doamne, Puiu Iordănescu s-ar fi certat cu Răzvan Raţ, pentru că acesta din urmă l-ar fi propus la Naţională, ca urmaş al lui Iordănescu, pe antrenorul său de la Rayo Vallecano, Paco Jémez.

Vezi Doamne, este stare de tensiune în sânul echipei, pentru că Puiu Iordănescu uită de la mână pân-la gură şi-n sens invers-napoi, de la dimineaţă până-n prânz, ce a spus, ce a făcut şi ce sarcini tehnico-tactice le-a dat jucătorilor şi se ceartă cu ei, ba cu Panti, ba cu Sânmărtean, ba cu João cel Fără de Frică.

Vezi Doamne, Puiu Iordănescu s-a certat cu Viorel Moldovan şi de aceea pleacă acesta de la Naţională, ca să antreneze Auxerre, în Ligue Deux. Alibec e fumător. Măi, ce lucru ieşit din comun! Dar despre Lobonţ şi Pancu, care, dacă nu trăgeau o duşcă înainte de meci, tremurau pe teren ca frunza nu vorbim? S-au scris articole de presă. Oare or fi adevărate sau nu?

De parcă noi, ieri am fi inventat aceste probleme. A încercat cineva vreodată să estimeze măcar cât a băut Gazza în timpul carierei sale? Sau câţi jucători dependenţi de droguri au fost, sunt şi vor mai fi? Iar noi ne luăm de Alibec, care ar fi fumat… într-o încăpere cu detectoare de incendii şi sprinklere…

Vezi Doamne, de aceea nu are condiţie fizică Naţionala şi jucătorii se refac greu după meciuri, pentru că Iordănescu i-a licenţiat pe maseurul Victor Hexan şi pe medicul sportiv Pompiliu Popescu. Care, evident, nu ezită să arunce cu noroi în Puiu Iordănescu.

“Puiu Iordănescu e Satanaaaaaa!”, zice Victor Hexan, apoi urmează o succesiune de brambureli specifice precupeţelor clevetitoare care vând pepeni vara şi flori în extrasezon.

Sare din baie şi Gică Hagi, care spune că trebuie să avem curaj, şi Sorinaccio, care spune că avem cea mai slabă echipă din toate timpurile. Nici pe vremea dacilor România nu juca fotbal aşa de prost!

Totul este relativizat şi este spus în funcţie de cum evoluează lucrurile. Dacă Franţa ne bătea măr, era o mare echipă, iar noi cârpe. Dacă am fost gata să-i batem şi s-au scos cu arbitrul (despre asta nu vorbim, subiectul e interzis din punctajul emisiunii, în care apare în schimb strecurarea ideii cî arbitrajul a fost foarte bun), suntem slabi, chiar dacă am jucat surprinzător de bine, şi indiscutabili suntem cea mai slabă echipă de la Euro, iar despre calitatea slabă a jocului Franţei, determinată de jocul nostru, nu suflăm o vorbuliţă.

Puiu Iordănescu este un incompetent, chiar dacă a pus echipa brici pe teren. La fel şi-n meciul cu Elveţia. Despre prima repriză, în care am jucat imperial cu Elveţia, până s-a terminat benzina (evident, e meteahna noastră că în asemenea situaţii nu le dăm patru goluri, ci doar unul), nu scoatem o vorbuliţă, în schimb în a doua repriză descoperim cât de slabi suntem, dacă până şi elveţienii ne domină copios, fără să remarcăm faptul că elveţienii ăştia sunt jucători de Bundesliga.

Acum vine meciul cu Albania, iar noi ce facem? Publicăm prostii despre conflicte închipuite la Naţională. Dacă vom lua bătaie, suntem cea mai slabă echipă din univers, vor apăre statistici relevante despre recordurile negative ale echipei lui nea Puiu.

Dacă facem egal şi ne calificăm, suntem egalii slăbăilor Europei, Albania (lucru care nu mai este deloc aşa). Dacă  batem, i-am bătut pe slăbăii Europei.

Unde nu descoperă culturnicii lui Piţurcă după meci faptul că, dintre toate echipele calificate direct, noi avem cele mai slabe performanţe de nu-ştiu-ce factură…

În timp ce presa noastră scorneşte toate măgăriile, presa adevărată laudă echipa României. Inclusiv website-ul UEFA.com. Dar dacă acest site publică un articol laudativ, l-ar fi scris, conform Digi Sport, ofiţerul de presă al Federaţiei Române de Fotbal!

StareaPresei.ro a descoperit că aşa-zisul “ofiţer de presă” este jurnalistul american Chris Burke de la Sport Ilustrated, specialist în NFL (National Football League din SUA), care trăieşte în Michigan. Huh, nu ştiam ce ofiţeri de presă are Naţionala României!

Comunicatul medicului Naţionalei, care a dezminţit porcăriile lansate de Pompiliu Popescu, ar fi scris de acelaşi ofiţer de presă, care ar avea un limbaj de corportatist şi pe vremea când lucra în presa sportivă scria nişte poezii care demonstrau talent. Hai, bă, mai lăsaţi-ne, că plânge mama lui Ştefan cel Mare de mila voastră…

Share