home MASS MEDIA Iulian Bulai (USR PLUS): La vârful TVR există o caractiţă de tip semimafiot

Iulian Bulai (USR PLUS): La vârful TVR există o caractiţă de tip semimafiot

Share

Deputatul Iulian Bulai îi dă replica Doinei Gradea, în scandalul momentului, legat de emisiunea revoltătoare de aşa-zisă satiră comisă de Vacanţa Mare.

Președintele Comisiei de cultură, arte și mijloace de informare în masă din Camera Deputaților, Iulian Bulai (USR PLUS), afirmă că la vârful TVR există „o caracatiță de tip semi-mafiot, prin care această televiziune este căpuşată”.
El continuă să critice modul în care a fost realizat programul de Revelion.
„Eu am fost printre primii care am criticat ce urma să se întâmple la TVR, prin prisma costurilor de producție, care din surse din TVR și anume mai mulți membri ai Consiliului de Administrație, producția respectivă a fost făcută către două firme private, dar a fost executată cu oamenii din TVR și cu resursele din TVR, ceea ce mi se pare absolut strigător la cer.
A fost un program care a subminat toată campania de protejare împotriva noului coronavirus și a subminat toate măsurile promovate în spațiul public de protejare a persoanelor și a făcut bășcălie despre absolut tot ce înseamnă măsuri de protecție, masca, distanțare socială, acțiuni care sunt menite să ne protejeze împotriva acestui dușman invizibil, noul coronavirus.
Să fim foarte bine înțeleși, sunt pentru libertate de exprimare nemărginită, sunt pentru ca media să facă bășcălie de politicieni, să râdă de noi când greșim, dar ce s-a întâmplat la TVR în noaptea de Revelion a fost mai mult decât atât, a fost o răfuială personală între actorii respectivi și alți actori sociali sau politici din statul român”, a declarat Bulai, la RFI.
„O să vă spun care este problema cea mai mare în Televiziunea Română și anume că 90 din posturile de conducere de top din TVR sunt ocupate în momentul de față prin interimat, ceea ce înseamnă că există o caracatiță de tip semi-mafiot, prin care această televiziune este căpuşată, pentru că dacă nu ai angajați permanenți în posturi de conducere de top, îi poți șantaja și controla.
(…) Ideea nu e să plece oamenii PSD, ca să vină oamenii PNL și oamenii USR. Este nevoie de o reformă sistemică, o reformă care să creeze structuri care durează, indiferent cine vine la putere, dar care în primul rând au grijă de această instituție (…). Noi ca Parlament care exercităm control parlamentar, să se știe foarte clar, nu control pe conținutul editorial al Televiziunii, trebuie să ne asigurăm că următoarea conducere va fi puternică și independentă de orice partid”, a mai spus Bulai.
Share