Ion Manguci de la ROVIGO arata ce se va intampla cu Poligraf

Share

Ion Manguci, practician in insolventa si partener la firma Rovigo, explica, intr-un e-mail catre salariatii Poligraf SRL, editorul ziarului “Cotidianul”, ce se va intampla in continuare cu procedura de insolventa.

Redau in continuare acest e-mail.

El coincide, ca directii de actiune potentiala, cu ceea ce mi-a declarat in urma cu cateva saptamani avocatul Arin Stanescu, numarul unu in randul practicienilor in insolventa din Romania.

Din cele spuse de Manguci, cel putin la prima vedere constat dorinta de comunicare si buna credinta a specialistului in insolventa.

Vestile, asa cum se va vedea, nu sunt deloc bune pentru (inca) salariatii Poligraf.

Incerc sa va raspund punctual si cat mai concis la intrebarile adresate domnului av. Vasile Deleanu, managing partener ROVIGO S.P.R.L.

· din cate cunoastem, pana la aceasta data, in dosarul nr. 39721/3/2009 s-a deschis procedura generala a insolventei impotriva S.C. POLIGRAF S.R.L. Pe rolul instantei mai sunt depuse si alte cereri de deschidere a procedurii, nesolutionate inca, dar care vor fi conexate la dosarul nr. 39721/3/2009, pe care ROVIGO S.P.R.L. il gestioneaza.

* debitorul POLIGRAF si-a incetat activitatea si va intra in curand in faliment. Din cauza insuficientei fondurilor banesti sunt inregistrate si restante salariale.

* in situatia data, administratorul judiciar va face aplicare art. 86, alin 6 din Legea 85/2006 privind procedura insolventei, care prevede ca administratorul judiciar va desface de urgenta contractele individuale de munca, fara a fi necesara parcurgerea procedurii de concediere colectiva .

* conform legii 85/2006 creantele salariale lor vor fi inregistrate din oficiu in tabelul de creante de catre administratorul judiciar desemnat, conform evidentelor contabile puse la dispozitie de catre debitoare. In cadrul procedurii, salariatii debitorului vor putea fi reprezentati de un delegat din randul acestora, care la sedintele adunarii creditorilor va vota pentru intreaga valoare a creantelor reprezentand salariile si alte drepturi banesti ce li se cuvin.

* in cel mai fericit caz, cand in faliment vor fi valorificate bunuri din averea debitoarei, creantele izvorate din raporturi de munca vor fi platite cu prioritate inaintea altor creante ( garantate, creantelor bugetare, etc).

Teoretic mai exista o varianta prin care salariatii isi pot primi salariile. In baza unei documentatii riguroase, administratorul judiciar poate apela Fondul de Garantare a Salariilor, insa procedura este destul de anevoioasa.

* profit de aceasta ocazie si ma gandesc sa gasim impreuna o modalitate ca aceste randuri, sa ajunga la cunostinta tuturor salariatilor POLIGRAF ( poate sub forma unei aparitii editoriale) si pentru aceasta va solicit sprijin.

Cu alese multumiri

ION MANGUCI

Share