Ioan Niculae a fost condamnat cu executare. Spune că revine în ţară, din Italia

Share

Ioan Niculae este în Italia şi spune că va reveni astăzi în ţară, dar se va repeta povestea Alinei Bica sau a lui Dragoş Săvulescu?

Omul de afaceri Ioan Niculae a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare, de Curtea de Apel București. Este o pedeapsă majorată, față de cea decisă de prima instanță, de 3 ani și 6 luni de închisoare, informează Digi24.

Niculae a fost acuzat de cumpărare de influenţă, instigare la evaziune fiscală şi instigare la spălare de bani. Potrivit acuzațiilor din dosar, firma InterAgro, controlată de omul de afaceri, ar fi încheiat contracte fictive cu o altă societate, pentru a reduce masiv contribuțiile datorate bugetului de stat. Prejudiciul este calculat în acest caz la peste 11 milioane de lei.

Potrivit procurorilor, în perioada august 2008 – martie 2009, între S.C. Interagro S.A. și SC Libarom Agri SRL, societate specializată în producție agricolă și tranzacții cu produse agricole, s-a încheiat și derulat un contract fictiv având ca obiect prestarea unor servicii de publicitate.

În baza acestui contract, ar fi fost înregistrate în contabilitatea firmei Interagro SA, operațiuni nereale în baza cărora s-au eludat plățile taxelor și impozitelor către bugetul de stat.

Patronul grupului Interagro, Ioan Niculae, a fost dat în urmărire națională de Poliția Română după ce a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti la 5 ani închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de cumpărare de influenţă, instigare la evaziune fiscală şi instigare la spălare de bani.

Niculae se află acum în Italia, internat într-o clinică, potrivit declarațiilor acestuia, urmând să se întoarcă astăzi în țară.

“Sunt în Italia la o clinică internat. Trebuia să ies probabil duminică. După primirea veştii din România că am fost condamnat, mi-am făcut externarea şi încep să mă pregătesc să vin în ţară. Mâine sunt în ţară”, a declarat Ioan Niculae, la Antena 3.

Share