Guvernul a adoptat măsurile graduale de relaxare, pe ţinte de vaccinare

Share

Guvernul lui Florin Cîţu a adoptat hotărârea ce prevede relaxarea măsurilor pandemice, începând de mâine, 15 mai.

Se elimină obligativitatea purtării măştii în spaţiile deschise şi se renunţă la restricţiile de circulaţie pe timpul nopţii, a anunțat Cîțu, după ședința de Guvern.

download hotărârea CNSU

Premierul a mai anunțat că programul restaurantelor și teraeselor se încheie la ora 24.00, competițiile sportive în spații deschise se pot desfăşura cu spectatori, cu ocuparea a 25% din locuri.

vezi aici hotărârea CNSU

La aceste evenimente vor participa doar persoane vaccinate sau persoane care prezintă un test negativ pentru coronavirus, a precizat Cîțu.

De asemenea, spectacole de tip drive in sunt permise numai dacă ocupantii maşinii sunt membri ai aceleiași familii sau a cel mult 4 persoane din alte familii.

„Este primul act normativ pe care-l adoptăm prin care începem revenirea la normalitate. Aceste măsuri sunt până la 1 iunie. De la 1 iunie, o parte dintre aceste măsuri vor fi relaxate, dar sunt şi altele şi sunt prezentate în hotărârea CNSU”, a precizat Cîțu.

Hotărârea adoptată în această seară prevede un calendar al relaxării, în funcție de țintele de vaccinare stabilite de autorități.

Share