Gîgov, vărul lui Gîgă. Rusia şi-a aruncat în aer propriile vagoane cu muniţii

Share

Rusia şi-a aruncat în aer propriul tren cu muniţii, după ce l-a ascuns în fum gros, ca pe Podul Kerci, tot ca să nu-l bombardeze Ucraina.

Aceşti incompetenţi nici măcar nu au cultura minimă să priceapă că coordonatele Podului Kerci sunt cunoscute, indiferent dacă tu lansezi burhaiele din Misty Mountains peste el sau nu.

Într-o zi, după ce toate astea se vor fi terminat, unii vor face comedii despre aceste lucruri, asemănătoare cu “La Septième Compagnie au clair de lune”, a lui Robert Lamoureux, cu Jean Lefebre şi Pierre Mondy.

Trupele ruse și-au aruncat în aer din greșeală mai multe vagoane cu muniție, după ce au creat o perdea de fum, pentru a se feri de rachetele HIMARS ale ucrainenilor, anunță Odessa Journal, citând surse militare de la Kiev.

Pe 31 iulie, un tren cu echipamente militare și muniție pentru trupele ruse a sosit la gara Kalanchak, din Regiunea Herson. A doua zi, la ora 8 dimineață, rușii au început să descarce vagoanele.

Se pare că, pentru a masca procesul de descărcare și pentru a se proteja împotriva loviturilor HIMARS, rușii au provocat o perdea de fum.

Însă în jurul orei 11:20 o explozie a răsunat în zona de lucru. Nu a fost posibil să se determine cu exactitate natura acesteia, din cauza fumului gros.

Imediat după explozie, trenul, fără nici un avertisment, a început să se deplaseze în direcția Crimeei. Rușii s-au împrăștiat în panică.

Probabil că explozia a fost rezultatul unei manipulări neglijente a muniției, în timpul descărcării, sau a unui incendiu care a apărut din cauza utilizării inepte a materialelor pirotehnice, în timpul creării perdelei de fum.

Share