Gigi Becali ar putea fi trimis în judecată, pentru spălare de bani

Share

Pitorescul om de afaceri şi de fotbal Gigi Becali ar putea să fie trimis în judecată, acuzaţia urmând a fi cea de spălare de bani.

Decizia patronului FCSB, Gigi Becali, de a contesta decizia procurorilor DNA, de a clasa partea de dosar în care era acuzat de spălare de bani, în legătură cu modul cum a obținut despăgubiri de la Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților, pentru un teren față de care planează suspiciuni că a fost supraevaluat fraudulos, s-ar putea să-i creeze probleme omului de afaceri.

Mai exact, Tribunalul București s-a pronunțat pe 21 octombrie, pe plângerea formulată de Gigi Becali împotriva soluției dispusă de DNA, plângere în care, din informațiile newsonline.ro, patronul FCSB contesta temeiul legal în baza căruia a primit soluția de clasare, pentru a evita riscul de a fi pus să plătească despăgubiri.

Magistratul de la Tribunalul București învestit cu soluționarea a decis că plângerea lui Becali este nefondată și că, mai mult, erau suficiente probe pentru ca patronul FCSB să fie trimis în judecată, pentru spălare de bani.

”În temeiul art.341 alin.6 lit.a teza a III-a N.C.proc.pen., respinge – ca nefondată – plângerea formulată de petentul (suspect) BECALI GEORGE (cu domiciliul ales pentru comunicarea actelor procesuale la ..) împotriva ordonanţei date de procuror la 24.06.2021 în dosarul de urmărire penală nr. 137/P/2017 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie, menţinută prin ordonanţa nr. 101/II-2/2021 din 16.07.2021 a procurorului-şef adjunct al Secţiei de combatere a corupţiei din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Constată că, în cauză, se impunea punerea în mişcare a acţiunii penale şi trimiterea în judecată a petentului, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de spălare a banilor prev. de art.49 alin.1 lit.a, b şi c din Legea nr. 129/2019, cu aplic. art.41 N.C.pen., însă principiul „non reformatio in pejus” (neagravarea situaţiei în propria cale de atac) opreşte pronunţarea altei soluţii în acest cadru procesual. În temeiul art.275 alin.2 N.C.proc.pen., obligă petentul (suspect) la plata sumei de 500 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de către stat. Definitivă. Pronunţată în şedinţa din Camera de Consiliu, astăzi, 21.10.2021”, se arată în decizia Tribunalului București obținută de newsonline.ro

În acuzațiile inițiale formulate de procurorii DNA împotriva lui Becali, în 2019, anchetatorii anticorupție stabiliseră că omul de afaceri ar fi spălat o parte de din bani prin echipa de fotbal FCSB care evoluează în Liga 1.

Share