home MASS MEDIA, STIRI DESPRE TELEVIZIUNI Gigel Ştirbu vrea să ştirbească TVR prin insolvenţă

Gigel Ştirbu vrea să ştirbească TVR prin insolvenţă

Share

Liberalul Gigel Știrbu susţine ideea intrării TVR în insolvenţă, la unison cu Tăriceanu, dar ar prefera o soluţie de la Guvern. Ştirbu, care este președintele Comisiei pentru cultură din Camera Deputaților,  consideră că Parlamentul poate să rezolve problema financiară SRTV prin modificarea legislației, astfel încât serviciul public de televiziune să poată intra în insolvență.

Parlamentul poate să rezolve problema cu celeritate, și anume să găsim soluția legală pentru ca serviciul public de televiziune să poată intra în insolvență.

Cel mai mare pericol pentru televiziunea publică sunt executările silite, din cauza faptului că aceste executări silite nu pot fi blocate decât de intrarea în insolvență a serviciului public de televiziune. Eu unul, personal, nu văd o altă soluție.

, a declarat Gigel Știrbu, la dezbaterea din Parlament privind situația financiară a televiziunii publice.

Știrbu vrea ca reprezentanții tuturor forțelor politice din Parlament să modifice legislația și să dea posibilitatea serviciului public de televiziune să beneficieze de intrarea în insolvență.

Totodată, nu ne oferă nouă garanția că peste o lună, două, trei cei 2.500 de angajați ai dvs nu vor conduce la o nouă sincopă, după ieșirea din insolvență.

De aceea vă spun: această instituție nu va fi fiabilă cu 2.500 de angajați. (…) Cred că e nevoie de una dintre cele două soluții — soluția grecească — închidem și redeschidem o nouă instituție—, și soluția BBC — lăsăm la o parte publicitatea, taxa, iar finanțarea acestei instituții publice să fie făcută de la bugetul de stat, dar în primă fază cred că trebuie să schimbăm legislația în domeniu ca dvs să beneficiați de intrarea în insolvență.

, a explicat Știrbu. La rândul său, președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a susținut ideea intrării în insolvență:

Suntem în impas și acest impas nu poate să fie rezolvat decât cu o soluție care să permită evitarea intrării în incapacitatea de plată, adică să introduceți societatea în insolvență, se face restructurarea societății și se dau la îndemâna societății și celelalte instrumente de care are nevoie.

, a arătat Tăriceanu.

În opinia sa, Guvernul încearcă să paseze responsabilitatea Parlamentului. ”Parlamentul ar fi foarte fericit dacă ar veni Guvernul cu o soluție”, a spus Tăriceanu.

Citeşte şi
Doina Gradea se îndreaptă spre finalul carierei sale în TVR

Este începutul sfârșitului pentru Administrația Doina Gradea. Membri ai Consiliului de Administrație au cerut oficial Read more

TVR a fost prejudiciată cu peste 20 de milioane de euro

Documente oficiale dovedesc jaful instituționalizat din TVR. eleviziunea Română a fost prejudiciată cu peste 20 Read more

MediaSind TVR – trei ani de luptă cu abuzurile și ilegalitățile Doinei Gradea

Biroul Executiv Național al Sindicatului Român al Jurnaliştilor MediaSind urează La mulți ani colegilor din Read more

Doina Gradea (PDG TVR) dezinformează opinia publică

Într-un comunicat de presă transmis vineri, 26 iunie 2020, conducerea Societății Române de Televiziune face Read more

Membri ai CA TVR au cerut oficial: Doina Gradea, retragerea!

În urma abuzurilor repetate ale administrației Gradea și a managementului defectuos, astăzi, 18 iunie 2020, Read more

Cum pot fi concediați angajații TVR dacă încalcă noul Cod Etic

Conform art. 61. din Codul Muncii, “Angajatorul poate dispune concedierea pentru motive care tin de Read more

MediaSind a solicitat în instanță anularea noului Cod etic din TVR

Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind a acționat în instanță conducerea Societății Române de Televiziune - Read more

Titi Dincă, jurnalist TVR, diatribă veninoasă în favoarea IPS Pimen

Titi Dincă, fost realizator al emisiunii „Universul Credinţei” de la TVR, actual realizator al emisiunii Read more

MediaSind solicită liderilor politici să oprească dezastrul din TVR

Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind – Filiala MediaSind TVR solicită președinților partidelor parlamentare să retragă sprijinul Read more

Gradea, iresponsabilă, pune în pericol sănătatea tuturor angajaților TVR

MediaSind a aflat cu stupoare informațiile apărute în presă despre modul iresponsabil în care a Read more

Share