home MASS MEDIA, STIRI DESPRE TELEVIZIUNI Gigel Ştirbu vrea să ştirbească TVR prin insolvenţă

Gigel Ştirbu vrea să ştirbească TVR prin insolvenţă

Share

Liberalul Gigel Știrbu susţine ideea intrării TVR în insolvenţă, la unison cu Tăriceanu, dar ar prefera o soluţie de la Guvern. Ştirbu, care este președintele Comisiei pentru cultură din Camera Deputaților,  consideră că Parlamentul poate să rezolve problema financiară SRTV prin modificarea legislației, astfel încât serviciul public de televiziune să poată intra în insolvență.

Parlamentul poate să rezolve problema cu celeritate, și anume să găsim soluția legală pentru ca serviciul public de televiziune să poată intra în insolvență.

Cel mai mare pericol pentru televiziunea publică sunt executările silite, din cauza faptului că aceste executări silite nu pot fi blocate decât de intrarea în insolvență a serviciului public de televiziune. Eu unul, personal, nu văd o altă soluție.

, a declarat Gigel Știrbu, la dezbaterea din Parlament privind situația financiară a televiziunii publice.

Știrbu vrea ca reprezentanții tuturor forțelor politice din Parlament să modifice legislația și să dea posibilitatea serviciului public de televiziune să beneficieze de intrarea în insolvență.

Totodată, nu ne oferă nouă garanția că peste o lună, două, trei cei 2.500 de angajați ai dvs nu vor conduce la o nouă sincopă, după ieșirea din insolvență.

De aceea vă spun: această instituție nu va fi fiabilă cu 2.500 de angajați. (…) Cred că e nevoie de una dintre cele două soluții — soluția grecească — închidem și redeschidem o nouă instituție—, și soluția BBC — lăsăm la o parte publicitatea, taxa, iar finanțarea acestei instituții publice să fie făcută de la bugetul de stat, dar în primă fază cred că trebuie să schimbăm legislația în domeniu ca dvs să beneficiați de intrarea în insolvență.

, a explicat Știrbu. La rândul său, președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a susținut ideea intrării în insolvență:

Suntem în impas și acest impas nu poate să fie rezolvat decât cu o soluție care să permită evitarea intrării în incapacitatea de plată, adică să introduceți societatea în insolvență, se face restructurarea societății și se dau la îndemâna societății și celelalte instrumente de care are nevoie.

, a arătat Tăriceanu.

În opinia sa, Guvernul încearcă să paseze responsabilitatea Parlamentului. ”Parlamentul ar fi foarte fericit dacă ar veni Guvernul cu o soluție”, a spus Tăriceanu.

Citeşte şi
Conducerea TVR continuă seria diversiunilor menite să denigreze credibilitatea MediaSind TVR, răspândind printre angajați informații
Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind – Filiala TVR a depus mai multe plângeri și denunțuri
TVR a programat două filme cu Mircea Diaconu în weekend, la câteva zile după ce
MediaSind TVR a declanşat în data de 22 august 2019 greva japoneză, în timpul Festivalului
După pierderea reprezentativităţii la nivelul SRTV, prin plecarea masivă a membrilor către MediaSind TVR, din
Sindicatul Român al Jurnaliștilor - Filiala MediaSind TVR a depus astăzi, 24 iulie 2019, o
Organizaţia MediaSind din TVR convoacă Adunarea Generală Extraordinară pentru depunerea de plângeri penale împotriva conducerii
Către Partidul Social Democrat, Doamnei Viorica Dăncilă, Președinte interimar Retrageți sprijinul politic acordat șefei TVR!
Televiziunea Română se confruntă cu noi acuzaţii de cenzură, izbucnite tot din cauza preşedintelui -
Lavinia Şandru, cu emisiunea „Faţa nevăzută a lumii“, de la TVR, a înregistrat cea mai
Share