home EVENIMENT Liviu Luca nu a vrut să dea declaraţii procurorilor DIICOT

Liviu Luca nu a vrut să dea declaraţii procurorilor DIICOT

Share

Liviu Luca, fostul lider FSLI Petrom, nu a vrut să stea de vorbă cu procurorii DIICOT până la această oră, aşa că e necesară arestarea sa preventivă, petru că altfel există riscul alterării depoziţiilor martorilor din dosar.

Procurorii DIICOT Ploieşti propun arestarea preventivă a lui Luca. Acesta este acuzat de inițierea unui grup infracțional organizat, instigare la delapidare cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată, și spălare de bani, anchetatorii arătând că “din probe rezultă suspiciunea rezonabilă că inculpatul a săvârșit cu intenție infracțiunile pentru care este cercetat“.

Privarea de libertate a inculpatului este necesară pentru buna desfășurare a procesului penal și desfășurarea celorlalte activități de cercetare penală în condiții optime, existând riscul alterării depozițiilor martorilor, până la această dată inculpatul nedorind să dea declarații“, se arată în referat.

Totodată, procurorii DIICOT Ploiești spun că Luca a avut un ascendent moral și o poziție hotărâtoare față de persoanele din conducerea SC PSV Company SA pe care le-a determinat să vireze sume de bani către ansamblul de locuințe de la Păulești al cărui adevărat beneficiar era.

Liviu Luca şi-a construit, potrivit procurorilor, la Păuleşti un adevărat imperiu. Domeniul său se întinde pe aproximativ opt hectare şi aici sunt opt clădiri, o livadă şi o fermă.

Imobilele construite se întind pe 2.800 de metri pătraţi, iar domeniul este ascuns de garduri înalte. Inclusiv paznicul îşi face serviciul dintr-o gheretă mare cât o garsonieră.

Share