home MASS MEDIA, STIRI DESPRE TELEVIZIUNI Ghita: SOV m-a amenintat cu moartea intr-o parcare

Ghita: SOV m-a amenintat cu moartea intr-o parcare

Share

nota: Dincolo de obiectul propriu-zis al articolului din Kamikaze, inteleg ca unii dintre oamenii lui Vantu au defectat si au trecut in tabara lui Ghita.

foto: Lucian Alecu, Jurnalul National, via SFin

Dupa Catalin Popa, demis de SOV pentru ca nu-i mai raspundea acestuia la telefon (probabil cand acesta incerca sa faca presiuni editoriale), acum a venit randul Madalinei Dulama sa treaca de partea cealalta a baricadei.

Nici unul dintre cei doi nu mai este acum angajat Realitatea Media, ci Asesoft. E bine de stiut. Exista si la acesti oameni resturi de orgoliu profesional. Sa vedem cum se vor manifesta ele in continuare.

===

Știri despre conflictul deschis și foarte dur dintre Sorin Ovidiu Vîntu, proprietarul din umbră al Realitatea TV, și Sebastian Ghiță, managerul postului, au apărut încă de acum cîteva zile. Azi, conflictul a ajuns la faza amenințărilor mafiote, după cum a anunțat chiar Ghiță.

Ofițeri de informații ar fi filat și filmat întîlnirea

Pentru revista Kamikaze, Sebastian Ghiță a povestit în ce condiții a avut loc întîlnirea cu Vîntu:

“Ne-am întîlnit ieri (sîmbătă, 2 aprilie – n.r.), într-o parcare pe DN1, între București și Ploiești. Vîntu a cerut întîlnirea. El era cu un om care să-l ajute, eu cu un domn. Acolo m-a amenințat că nu mă împușcă în cap, ci că-mi gazează familia, că mă îngroapă în dealurile Moldovei. La întîlnire, mai mulți erau ceilalți (ofițeri de informații – n.r.), care filmau: unul dintr-o geantă, unul de pe cîmp”.

Întrebat de unde crede că știau posibilii agenți de informații de întîlnire, Ghiță a replicat:

“Păi, Vîntu are o mie de dosare penale, cum să nu se știe ce face?”

Ghiță: “SOV vrea modificarea contractului de management, ca să-și poată numi oameni în funcții editoriale”

Managerul Realitatea TV a detaliat și cum s-a ajuns la amenințările cu moartea:

“Mi-a comunicat, prin oamenii lui din Consiliul de Administrație (Sorin Freciu și Dragoș Nedelcu – n.r.), săptămîna asta, că vrea modificarea contractului de management, astfel încît să-și poată numi oameni în funcții editoriale. Am refuzat”

Totuși, conform unor articole de presă și de pe bloguri, directorul editorial Cătălin Popa și șefa știrilor, Mădălina Dulamă, ar fi fost demiși acum cîteva zile.

Reacția lui Ghiță:

“Cătălin Popa și Mădălina Dulamă au fost demiși de la Realitatea, dar au fost angajați pe firma care se ocupă de managementul Realitatea TV, Asesoft. Ei sînt în continuare la Realitatea TV, se ocupă de politica editorială. Popa a fost dat afară de Vîntu pentru că, de acum o lună, nu-i mai răspunde la telefon”.

Ghiță: “Vîntu nu poate forța intrarea în sediul Realitatea, pentru că va fi arestat”

Boss-ul Asesoft a declarat că va informa inclusiv Consiliul Național al Audiovizualului despre conflict:

“Marți mă voi duce la CNA, să-i informez despre contractul meu de management la Realitatea TV, ca să știe de ce mă ocup”

Ghiță nu dă înapoi în bătălia cu SOV:

“Vîntu nu poate să mă dea afară de la Realitatea: spațiile nu-i mai aparțin și eu am dispozitiv de pază, aprobat de Poliție. Azi (duminică – n.r.), dacă venea ca acum o săptămînă, cu bodyguarzi, îl aștepta SPIR, să-l aresteze, nu are voie să intre în spațiile mele dacă nu i se permite.

Nu poate decît să se ducă în instanță, să conteste contractul, dar nu poate cîștiga nici așa rezilierea contractului. Eu am plătit salariile angajaților și impozitele la zi, dar nu și impozitele istorice ale lui Vîntu. Faptul că Fiscul blochează conturile nu mă afectează cu nimic, am metode să derulez activitatea Realitatea TV”.

Share