Georgică Severin a adus Radioul Public până la colaps

Share

Georgică Severin, preşedintele director general al SRR, a reuşit să aducă trustul media de stat într-o situaţie mai dificilă decât predecesorul său, Ovidiu Miculescu.

Societatea Română de Radiodifuziune, cel mai mare trust media din România, se află în colaps financiar și administrativ fără precedent din cauza managementului catastrofal al lui președintelui Georgică Severin, membru PSD, se arată într-un raport dat publicității de Alexandru Muraru, reprezentantul PNL în Consiliul de Administrație al Radioului.

Potrivit acestuia, din aprilie 2017, de când Georgică Severin a fost instalat prin decizia lui Liviu Dragnea, liderul PSD la acea vreme, la conducerea SRR, instituția a suferit un declin fără precedent, din punct de vedere financiar, administrativ și managerial.

”Astăzi, sub conducerea PSD, Radioul Public are un deficit de aproximativ 33 milioane de lei (credite de angajament, credite bugetare și necesarul pentru indexarea salarială la nivelul ratei anuale a indicelui inflației stabilit de INS).

Aceasta a dus în repetate rânduri la încercarea lui Georgică Severin de a afecta transmisia și a nu mai contracta servicii de transmisie pentru Radio România Internațional, în special pentru a afecta românii din Diaspora.

Mai mult, în ultimele luni, în mod deosebit de la debutul pandemiei, conducerea SRR şi mai precis președintele director general al acesteia a dat dovadă mai mult decât o făcuse până în acel moment de incompetență, dezinteres faţă de public şi audiență, urmărind exclusiv interesele de partid”, se mai arată în raportul dat publicității de Alexandru Muraru,

Reprezentantul PNL în CA al Radioului Public susține că Georgică Severin încaseză un salariu de 7000 euro, mai mare decât președintele României. Muraru amintește că președintele SRR ar fi cercetat în calitate de suspect pentru participare la grup infracțional organizat (întârzierea acţiunii fiind cauzată de debutul pandemiei) într-un dosar instrumentat de DIICOT care vizează înlocuiri și numiri de șefi de instituții deconcentrate la nivelul Caraș-Severin.

El susține că, potrivit relatărilor din presă, nu doar că funcțiile de conducere au crescut la peste 100 sub mandatul său, dar colaboratorii-consilieri primesc astăzi salarii de aproximativ patru mii de euro, de trei ori mai mari decât un realizator de emisiuni.

Share