Klaus Iohannis, despre moţiunea de cenzură: Nu intru într-un joc politic ordinar!

Share

Preşedintele Klaus Iohannis a refuzat să comenteze posibilitatea ca moţiunea de cenzură, care urma să fie iniţiată de PSD, să treacă.

Jurnalist: Domnule Președinte, aș vrea să revin puțin la moțiunea de cenzură. Toate datele și voturile importante care s-au dat până acum în Parlament arată că PSD are o majoritate și să treacă o moțiune de cenzură și eventual să instaleze un alt guvern.

Spuneați mai devreme că nu vom avea guvern PSD cu certitudine. Ce scenarii alternative aveți și cât de mare este posibilitatea să avem un guvern interimar, cu puteri chiar mai limitate decât cel de acum, care este minoritar, în plină criză COVID?

Președintele României, domnul Klaus Iohannis: Haideți să vedem mai întâi moțiunea. Părerea mea că această moțiune este neavenită politic. Dacă trece sau nu, vom ști atunci când se votează.

Însă eu nu sunt dispus să intru într-un joc populist, ordinar, făcut de PSD doar ca să arate că are foarte mulți parlamentari. Asta știm și noi, că din păcate, PSD încă are foarte mulți parlamentari.

Dar PSD nu a venit cu nici un fel de soluții. PSD vine cu tot felul de texte populiste, încearcă să dărâme Guvernul și încearcă să prindă câteva voturi, probabil pentru alegeri.

Ei nu au nici o soluție și nu au nici o abordare serioasă, însă, da, sunt ahtiați după putere și știm că ei suferă că nu mai sunt conectați la resursele bugetare. Da, asta știm. Dar dacă vor să depună moțiune pentru așa ceva, pentru România nu este bine.

Jurnalist: Dacă îmi permiteți, excludeți varianta gestionării acestei crize cu un guvern interimar, dacă moțiunea trece sau considerați o soluție…

Președintele României, domnul Klaus Iohannis: Asta discutăm după ce avem un rezultat al unei posibile moțiuni.

Share