Generalul superstar Dvornikov, călăul din Alep, a fost demis

Share

Alexandr Dvornikov, supranumit “măcelarul din Alep”, ar fi fost demis de Vladimir Putin. Ceea ce indică eşecul misiunii sale din estul Ucrainei.

Dvornikov a fost pus comandant peste trupele ruse din Ucraina, în aprilie, într-o încercare de a îmbunătăți coordonarea forțelor de invazie.

Cu toate acestea, el nu a fost văzut în ultimele două săptămâni, ceea ce a determinat unii oficiali să speculeze dacă nu cumva a fost demis, relatează New York Times.

Armata rusă, demoralizată după trei luni de război, face aceleași greșeli, în misiunea sa de capturare a unei zone din estul Ucrainei, ca acelea care au forțat-o să renunțe la obiectivul de a ocupa întreaga țară, spun înalți oficiali americani.

În timp ce trupele ruse cuceresc teritoriu, un oficial al Pentagonului a spus că ritmul lor „greoi și marginal” îi epuizează și că puterea generală de luptă a armatei a fost diminuată cu aproximativ 20 la sută.

Totodată, de când a început războiul, Rusia a pierdut 1.000 de tancuri, a declarat săptămâna trecută un înalt oficial al Pentagonului.

Președintele rus Vladimir Putin a numit un nou comandant, pe generalul Aleksandr Dvornikov, în aprilie, în ceea ce a fost văzut în mare parte ca pe o recunoaștere a faptului că planul inițial de război al Rusiei eșuează, conform HotNews.

Generalul Dvornikov a încercat să coordoneze atacurile aer-sol. Dar el nu a fost văzut în ultimele două săptămâni, ceea ce i-a determinat pe unii oficiali să speculeze că acesta nu ar mai fi rămas la conducerea efortului de război.

Share