VIDEO Gâdea către Lucian Duţă, şeful CNAS: “Sunteţi nesimţit, dobitoc, mitocan, fără raţiune!”

Share

Şeful CNAS Lucian Duţă a fost făcut în direct, la o oră de vârf, pe Antena 3, de către Mihai Gâdea, în emisiunea acestuia, “Sinteza Zilei”, nesimţit, dobitoc, mitocan şi individ fără raţiune.

Mihai Gâdea Blog
“Independent si pe picioarele lui din adolescenta, Mihai Gâdea nu a asteptat sa se faca mare ca sa reuseasca în viata. Este directorul unui post de televiziune de la 30 de ani, are o fetita care l-a învatat ce înseamna dragostea adevarata si ca poate fi fericit în fiecare zi, chiar daca uneori o priveste doar dormind”

Din punct de vedere deontologic, un jurnalist nu are voie să facă aşa ceva, chiar dacă se confruntă cu un individ care este realmente nesimţit, mitocan, dobitoc şi fără raţiune simultan – iar Duţă nu este astfel deloc.

Există o mulţime de alte metode prin care (ca să revin la povestea cu mitocanul nesimţit care, ca un dobitoc, nu are raţiune) poţi, ca jurnalist, dacă te confrunţi cu un  individ de o asemenea factură, să-l faci de doi lei şi cincizeci de bani şi simultan să rămâi cu papion şi frac pe tine.

Nervozitatea cozilor de topor de la Antene semnifică, după părerea mea, altceva decât faptul că tipii sunt, vezi Doamne, revoltaţi de chinurile prin care trec bolnavii de cancer.

Este vorba despre faptul că, poate, Clanul Voiculescu spumegă pentru că îşi pierde probabil privilegiile, unul câte unul. Şi atunci Pisi vorbeşte cu Gâdea şi îi spune aşa: “Astăzi o să cânţi cucurigu-gagu două ore, cu vânt bătând dinspre nord-est”. Iar sluga se conformează, docil.

Şi atunci probabil că unul, aflat în fruntea bucatelor, individ fără raţiune, năimit de aceştia, îşi permite să fie atât de nesimţit încât, ca un dobitoc, trădează toate principiile breslei sale, compromiţându-i statura şi făcându-i pe adevăraţii profesionişti să evolueze la periferia sistemului, pentru că în centrul jocului se află astfel de mitocani.

În rest, pur şi simplu nu mă interesează. Nici că astfel s-a ajuns, într-un moment în care aşa se plătesc poliţe politice, la linşaje care vor continua astfel tot acest an, de ne vom scârbi mai ceva decât în anii 2008 şi 2009.

Şi în general nu mă interesează, până la urmă, decât onoarea meseriei mele. Azi, 24 februarie 2012, Clubul Român de Presă ar trebui să-i ia cartea de presă lui Mihai Gâdea.

Share