home 1 Gabriel Oprea este sub urmărire penală pentru ucidere din culpă

Gabriel Oprea este sub urmărire penală pentru ucidere din culpă

Share

Fostul premier interimar şi ministru de Interne Gabriel Oprea a fost pus oficial sub urmărire penală pentru ucidere din culpă în dosarul morţii poliţistului Bogdan Gigină. Oprea a ajuns la DNA, după ce preşedintele Klaus Iohannis a avizat urmărirea penală în cazul său.

Gabriel Oprea a precizat că “încearcă să treacă cu demnitate prin această tragedie“. El a ţinut să ceară iertare familiei lui Bogdan Gigină.

Nu se grăbea nimeni. În urma cercetărilor, şi viteza mea, şi a maşinii de Poliţie era sub 60 de kilometri pe oră. Încă o dată, cer iertare familiei, ştiu ce înseamnă să ai un deces în familie. Încerc să trec prin această tragedie cu demnitate. Este foarte greu.

, a spus Gabriel Oprea la ieşirea de la DNA.

Gabriel Oprea, echipaj de poliţie cu titlu permanent

Din probele de la dosar ar rezulta indicii că, “încălcând dispoziţiile legale (…), Oprea Gabriel a dispus, pentru sine, să beneficieze de însoţire cu echipaje de poliţie rutieră cu titlu permanent, ca aceste echipaje să fie formate atât dintr-un autoturism de poliţie rutieră (un agent şi un ofiţer de poliţie rutieră), cât şi dintr-o motocicletă a poliţiei rutiere“.

Anchetatorii susţin că “au fost desemnaţi lucrători care aveau atribuţii exclusive de însoţire a ministrului, într-o structură permanentă care presupunea asigurarea concomitentă a 3 poliţişti pentru fiecare post (două schimburi şi o rezervă). Lucrătorii erau permanent la dispoziţia ministrului, aşteptând-l după fiecare deplasare în imediata apropiere a destinaţiei“.

Share