IPS Teodosie Şpagoveanu’, plasat sub control judiciar

Share

IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, supranumit în cercurile iniţiaţilor cercurilor puterii Şpagoveanu’, a fost plasat sub control judiciar pentru luare de mită.

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, se numeşte în viaţa civilă Teodosie Petrescu. El s-a prezentat luni la sediul DNA Constanța.

După audieri, IPS Teodosie Şpagoveanu’ a fost plasat sub control judiciar pentru luare de mită şi fals în declaraţii.

Potrivit surselor citate, IPS Teodosie a fost audiat într-un dosar în care se fac cercetări privind fondurile europene.

În ordonanța procurorilor DNA se arată că, în perioada 2010 – 2016, inculpatul Petrescu Teodosie, ca arhiepiscop. El şi ceilalți inculpați au folosit și prezentat declarații false în relația cu APIA, pentru a primi fonduri europene.

Încă din anii premierului Adrian Năstase, Snagoveanu era supranumit Şpagoveanu. Aceasta pentru extraordrinara sa prestanţă în cercurile corupte ale puterii PSD-iste a acelor ani.

IPS Teodosie, machiaverlâcuri cu APIA

Inculpații au declarat APIA că utilizează suprafețe agricole pe care nu mai existau culturile.

De asemenea, un alt aspect fals prezent în cuprinsul declarațiilor depuse în perioada respectivă a fost acela că s-au respectat normele privind bunele condiții agricole și de mediu (GAEC) și cerințele legale în materie de gestionare (SMR) privind mediul, sănătatea publică, sănătatea animalelor și sănătatea plantelor, reglementate prin legislația națională, pe toată suprafața agricolă a exploatației și pentru activitatea agricolă pe care o desfășoară.

IPS Teodosie a mai fost la DNA în 2014, în calitate de suspect, însă. A fost urmărit penal pentru luare de mită și instigare la fals intelectual. Urmărirea penală a fost declanșată în urma unei investigații făcute de reporterii incognito ai României Libere, Petre Răchită și Răzvan Chiruță, publicată în serial în 2009.

Share