home POLITICA Alegeri Franţa. Emmanuel Macron şi Marine Le Pen sunt în turul al doilea

Alegeri Franţa. Emmanuel Macron şi Marine Le Pen sunt în turul al doilea

Share

Alegeri Franţa. Conform unei estimări Ipsos-Steria, pentru Le Monde, Emmanuel Macron e lider electoral. El are 23,7% din voturi. Candidatul Frontulului Național, Marine Le Pen, are 21,7%.

 

Candidatul de dreapta Francois Fillon şi extremistul de stânga trostkist Jean-Luc Melenchon au câte 19,5% din voturi. Iată rezultatele provizorii pentru toţi candidaţii, conform acestui exit-poll:

 

Emmanuel Macron : 23,7 %
Marine Le Pen : 21,7 %
François Fillon : 19,5 %
Jean-Luc Mélenchon : 19,5 %
Benoît Hamon : 6,2 %
Nicolas Dupont-Aignan : 5 %
Nathalie Arthaud 0,7 %
Philippe Poutou 1,2 %
François Asselineau 0,8 %
Jean Lassalle 1,5 %
Jacques Cheminade 0,2%

 

Alegeri Franţa. Francois Fillon este afară din jocul politic

 

Candidatul dreptei François Fillon s-a clasat la mică diferență de candidatul stângii radicale, Jean-Luc Mélenchon. Campania lui Fillon a fost afectată de scandalul presupuselor angajări fictive ale unor rude

 

Melechon a avut o ascensiune remarcabilă în ultimele zile de campanie, pe baza unui discurs populist atractiv. Mai mulți susținători ai lui Fillon au cerut ca în turul al doilea să nu i se acorde votul lui Marine Le Pen.

 

Candidatul socialist, Benoît Hamon a fost înfrânt drastic cu 6% din voturi, potrivit sondajelor. El a admis o sancțiune istorică pentru partidul său și a cerut să se voteze cu Macron. Turul al doilea al prezidențialelor are loc pe 7 mai .

Share