home MASS MEDIA Falimentul presei economice (Contributors)

Falimentul presei economice (Contributors)

Share

~Liviu Alexa~

Atenta cu falimentele altora, presa economica din Romania se ignora pe sine, pur si simplu refuza sa se considere un subiect.

Dar starea presei economice este jalnica. Ca vorbim de cotidiene, de saptamanale sau de reviste, e totuna: tirajele acestora au scazut simtitor, iar calitatea articolelor este in general sub nivelul marii.

foto: toiletpaperentrepreneur

Sa o luam cu revistele.

Intr-un post pe blog, dl. Petrisor Obae face o analiza seaca a caderii printului pe 2010, focusand pe Adevarul Holding. O sa revin la Adevarul Holding saptamana viitoare, destul sa observam insa ca celebra si mult marketata revista Forbes, ce apare cu licenta pe Adevarul Holding, a incheiat 2010 cu o medie de vanzari penibila – 4.500 de exemplare pe saptamana.

Aducerea lui Ionut Bonoiu pe postul de redactor-sef nu putea rezolva problema. Forbes a plecat gresit la drum inca de la inceput: cu redactori-vedete “importati” de la concurenta si platiti fara motiv in plus, dar de o lene si de o ingamfare superioara.

Chiar daca mai variat ca Business Magazin, Forbes s-a bazat pe continutul editorial furnizat din teritoriu de ziaristii editiilor locale, si asa folositi ba la umplerea cu texte a Adevarului de Seara, ba la furnizarea de bombe pentru Click. Iar ziaristii “generalisti” nu aveau acelasi calibru.

In plus, Forbes a promovat, meteahna veche marca Money Express, articole despre prietenii redactorilor, tematici-cliseu (cine mai scapa de insolventa, ce mai face Leonardo, unde mai trage parturi Marius Ghenea), dar nu a generat in timpul scurs de la lansare nici macar un buzz editorial consistent, care sa ii faca pe toti sa preia si in alte zone editoriale informatia. Forbes e marea mea dezamagire, poate si pentru ca sunt obisnuit sa ma raportez la alte editii internationale.

Ultima “deschidere” din Forbes – “Regele Marului” – este o porcarie de marketing lamentabila: daca citesti acrosul, o sa crezi ca Horace Dediu, un blogger de origine romana care isi da cu parerea cel mai bine din lume despre evolutia Apple, a dezvaluit ceva “soc” despre viitorul acestui brand.

Cand colo, articolul despre Horace Dediu e un ghiveci fara cap… citeste tot aici

Citeşte şi
Deputatul PNL Ben-Oni Ardelean i-a făcut nesimțiți si tupeiști pe jurnaliștii care au vrut să
După trei ani de scădere, numărul violenţelor împotriva jurnaliştilor a crescut din nou în 2018.
Primăria liberalului Nicolae Robu a blocat toate conturile jurnalistului civic Mălin Bot şi ale membrilor
Patronul postului Realitatea TV, Cozmin Gușă, a declarat că Rareș Bogdan, realizatorul emisiunii ”Jocuri de
Corina Crețu și-a acuzat pe Facebook propriul partid, PSD, că direcționează către presă ”sume incredibile”
FIJ (Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor) a reacţionat dur la agresarea şi baterea jurnaliştilor în timpul
Apare în arenă politicianul frenetic Şerban Mihăilescu a.k.a. Micky Şpagă. Aceasta este o nouă stenogramă
În prima stenogramă, protagonist este Adrian Năstase. Aici se vede una dintre bolile pe care
Grupul elveţian Ringier şi compania Sport Media Group din Bulgaria au cumpărat de la Intact
Șeful PSD Liviu Dragnea a lansat un atac direct la adresa libertății presei duminică seară.
Share