home EUROVISION, EVENIMENT EUROVISION FOLLOW-UP: Live commentary de la ora 22.00

EUROVISION FOLLOW-UP: Live commentary de la ora 22.00

Share

Dragi prieteni, in buna traditie a Blogului lui Budescu, incepand de la ora 22.00 voi face live commentary asupra desfasurarii Semifinalei 1 a Eurovision, in Fornebu Arena din Oslo.

Numele acesta este o ciudatenie tipica Eurovision. In mod normal, arena respectiva se numeste Telenor Arena. Este vorba despre un urias complex polivalent, care, in functie de interesele proprietarilor, poate fi folosita ca stadion de fotbal, ori ca sala de concerte.

Numele Fornebu Arena este rezultatul faptului ca pentru Eurovision numele sponsorului arenei, Telenor (adica Televiziunea Nationala Norvegiana), care este marca comerciala, a trebuit palmat. Ca si cum pe mine si pe altul ne opreste cineva sa ii scriem numele adevarat.

Asa cum am aratat deja, aceasta finala este una pe care, cu putine exceptii, am putea-o numi ca fiind a fostului bloc sovietic.

Si, fiindca prieteniile functioneaza la greu, rezultatul acestui fapt se vede in polling-ul facut de Oikotimes, care da ca favorita Rusia, urmata de Rusia, chiar daca Grecia este in colaps si s-a prezentat cu o melodie tarzaniana, care mie nu-mi place absolut deloc.

Aceasta in timp ce una dintre favoritele mele, piesa “What For?”, interpretata de letona Aisha (care numai nume de scena leton nu are si este supranumita in tara ei natala “Bomba”), este prima de sub linia primelor zece clasate in polling-ul Oikotimes.

Voi fi insa corect, atunci cand voi sublinia ca anul acesta Rusia, chiar daca este avantajata de configuratia prietenoasa a semifinalei (asa cum nu este cazul cu suratele de semifinala de joi ale concurentei noastre, “Playing With Fire”), intra in concurs cu o melodie frumoasa, “Lost and Foggoten”, interpretata foarte bine de Peter Nalitch Band.

Peter Nalitch este fiul unui bariton rus de origine bosniaca. Va invit sa-i ascultati vocea foartea buna. Acest solist nu ar falsa niciodata nicicum. Are un singur defect de emisie: are tendinta ca, la pasajele piano-pianissimo, in loc sa scada volumul emisiei din gat, tubeaza ca sa obtina acelasi efect si emite sunetul, din aceasta cauza, cu niste armonici destul de mohorate.

Imi este greu sa inteleg ce s-a intamplat la polling, de a ajuns Albania pe locul al treilea, in afara de faptul ca site-ul grecesc are foarte multi vizitatori albanezi, care au votat in draci pe acest sondaj cu piesa albaneza.

Aceasta nu ma impedica insa sa remarc faptul ca anul acesta melodia concurenta albaneza este extrem de competitiva. Dar mai multe dupa ora 22.00.

Citeşte şi
Eurovision Song Contest 2017. Piesele calificate din semifinala 1

În această seară, are loc una dintre cele mai slabe semifinale din istoria Eurovision. Cu

EUROVISION SUEDIA Live commentary prima semifinală

Aşteptăm comentariile voastre despre prima semifinală Eurovision. Care e piesa voastră preferată? Ce va face

EUROVISION 2013. Casa Presei ia laurii primei semifinale

Practic, am numărat în această seară şapte piese de finală pentru şase locuri disponibile. Trupa

EUROVISION Mandinga, “Zaleilah” s-a calificat în finala de sâmbătă

Concurentii calificati din prima semifinala: Romania, Moldova, Irlanda, Islanda, Rusia, Ungaria, Albania, Cipru, Grecia si

EUROVISION Semifinala 1. Live commentary

Iată că în această seară avem din nou o semifinală Eurovision, încă una în care

EUROVISION Mandinga la răscruce de carieră

Pentru ca să ajungă la Baku, prestigioasa formaţie românească Mandinga a făcut un dramatic compromis.

EUROVISION: Cine merge in finala

Cele zece melodii care s-au calificat in finala sunt din urmatoarele state participante: Bosnia &

EUROVISION: Conform Oikotimes, Rusia castiga prima semifinala

Oikotimes a publicat previziunile la rezultatul final al Semifinalei I, pe un polling facut pe

EUROVISION 2009: Ce nu si-a dorit niciodata in viata ei sa auda Connie Francis

Numai rusii puteau sa faca asa ceva, o astfel de combinatie de grandios si penibil.

EUROVISION 2009: Semifinala I. Elena Gheorghe, evolutie scenica foarte buna!

Piesa din Muntenegru, cantata de Andrea Demirovic, care seamana la debut cu "Hot Stuff" a

Share