Armaghedonul 11. FNI – Ioana Maria Vlas

Share

Armaghedonul 11. FNI – Ioana Maria Vlas este un alt fel de raport armaghedon, diferit de oricare dintre cele de pana la el. Nu sunt dezvaluite decat foarte putine date concrete noi privind netrebniciile de orice fel, facute de catre cineva, de catre o grupare de orice fel sau de catre o organizatie.

Este insa, in viziunea mea, un armaghedon al misterului si explica o posibila scrisoare a Ioanei Maria Vlas, care ar fi fost scrisa de aceasta cu putin timp inainte sa fuga din tara. Aceasta scrisoare poate fi descarcata in format Word aici.

In scrisoarea aceasta anonima, ca si in raportul care a decurs, pare-se, din ea, se afirma o teza conspirativista, conform careia in spatele infiintarii FNI ar exista un plan.

Nici in scrisoare, nici in raportul armaghedon nu ni se spune clar in ce consta acest plan, in afara de faptul ca elemente ale acestuia ar putea fi (si se afirma ca sunt) rapturile, precum sifonarea de bani prin FNI, Gelsor s.a.m.d., ca seful planului este Sorin Ovidiu Vantu, dar ca si el are un sef si alte lucruri de aceasta factura, care creeaza un cadru general tipic unei conspiratii, dar pentru care nu avem probe concrete ca lucrurile stau intr-adevar astfel.

Poate in afara de urmatorul paragraf:

“Misiunea mafiei din Romania este aceea de a acapara toate obiectivele economice care au apartinut initial statului, de a pune mina pe toate economiile cetatenilor si de a-i transforma pe romani in proportie de 90% in sclavii ei.”

Dupa cunostinta mea, pana in prezent nici o organizatie de presa din Romania, ori vreun jurnalist nu a incercat sa ancheteze lucrurile fundamentale afirmate in acest Armaghedon, FNI 001, cum a fost numit la aparitie si sa gaseasca raspunsul la intrebarea daca exista cumva un “plan”, o organizatie care il pune in aplicare s.a.m.d.

Din 27 mai 2002, cand a aparut Armaghedonul FNI 001, pana in prezent nu a aparut nici o alta reafirmare publica a existentei acelui “plan”. Putem doar sa facem o multime de conexiuni, potential incorecte. Intre timp, Ioana Maria Vlas s-a predat autoritatilor romane, iar acum isi executa o condamnare in Romania.

Nici o veste insa despre “planul” din Armaghedonul FNI 001. Nu ne ramane decat sa citim si sa incercam sa intelegem ce Dumnezeu a mai fost si asta, cu “planul”, daca “planul” a existat, exista, va mai exista, cine il pune in aplicare si, mai ales, care este semnificatia ultimelor doua foarte sibilinice paragrafe din raport:

“Asa cum o saminta, oricit de valoroasa ar fi, nu poate prinde radacini in absenta unui sol fertil, nici valorile mai sus enuntate nu-si pot exercita efectul pozitiv asupra comunitatii, fara a fi stimulate si protejate continuu de lideri de opinie (politicieni sau jurnalisti) de cea mai buna calitate.

Singurele persoane care deranjeaza in mod clar activitatile mafiei sint cele care au studiat in detaliu efectele manifestarii ei si, din acest motiv, au decis ca vor si pot sa le contracareze efectiv.

De aceea, razboiul impotriva mafiei nu poate incepe fara recunoasterea, de catre toti cei care cred in necesitatea lui, a acelor conducatori care ii pot pregati si introduce in lupta in mod eficient si organizat.

Acesti oameni exista, ii vedem zilnic in mijlocul nostru, uneori le mai si admiram taria de a infrunta sistemul si ne minunam ca de multe ori ei reusesc de unii singuri sa-l si invinga.”

Adanc, nu? Oare cine sunt autorii acestui document anonim? La ce se refera? La cine anume se refera? Nu stim exact si putem sa aberam pana poimaine, fara sa ajungem la un raspuns exact. Sa lecturam deci Raportul Armaghedon FNI 001.

===

Armagedon V – FNI –

Ioana Maria Vlas

Capitolul I.

Mesajul pe care fosta directoare a F.N.I. dorea sa-l transmita romanilor, prin scrisoarea ei, nu a fost corect descifrat de presa. Este explicabil acest fapt, ce tine de interesele celor care deja au decis ce idee trebuie sa-si formeze omul de rind despre cazul F.N.I.

Analizind aceasta scrisoare, de la prima vedere frapeaza faptul ca Maria Vlas minuieste cu usurinta o multime de termeni specifici activitatilor de tip serviciu special. Cel mai des sint utilizati termenii de coordonator, lichidare, combinatie. In repetate rinduri Maria Vlas foloseste in mod intentionat termenul « Plan », pe care-l ortografiaza cu p mare, pentru a atrage atentia si a demonstra urmatoarele aspecte:

1. Crearea F.N.I., atragerea in acest circuit a cit mai multi bani de la institutiile de stat si din buzunarul cetatenilor, ca si prabusirea fondului si apoi evaporarea banilor a fost o actiune premeditata, care s-a desfasurat dupa un plan dinainte stabilit.

2. Un asemenea gen de activitate, derulata pe parcursul a citiva ani, a carei finalitate este perfect disimulata se numeste operatiune speciala, ea fiind planificata, organizata si executata cu succes in orice punct de pe glob doar de serviciile speciale.

3. Utilizarea de catre Maria Vlas a terminologiei specifice serviciilor speciale dovedeste ca aceasta a urmat anterior un curs de pregatire si ca a actionat nu in nume propriu, ci la ordin, in calitate de ofiter al acelui serviciu special, care a racolat-o si a instruit-o.

4. Planul este in mod sigur in posesia Mariei Vlas si, odata adus de aceasta la cunostiinta opiniei publice, in conditii de normalitate practic intregul mecanism prin care cetatenii romani au fost escrocati ar trebui sa se constituie intr-un rechizitoriu, pentru cei care au pus la cale
escrocheria si au profitat de ea.

Capitolul II.

Atunci cind se refera la pagubitii de la F.N.I., Maria Vlas le ofera acestora si singura solutie posibila, recomandindu-le: “sa se organizeze si sa continue protestele”.

1. Prin aceste recomandari, Maria Vlas lasa sa transpire una din “cheile” importante ale Planului, anume ca printre beneficiarii acestei escrocherii nu se gasesc numai fosti, ci si destui oameni ai actualei puteri, plasati in virful ierarhiei statului, care se opun pe toate caile aflarii adevarului.

2. Maria Vlas nu le-ar fi facut o asemenea recomandare feneistilor, daca nu ar fi avut certitudinea ca, potrivit Planului, o mare parte din banii feneistilor urma sa se evapore din Romania imediat dupa plecarea sa. Acesti bani fiind prevazuti a fi rulati prin conturi special create, pentru a li se pierde urma. In acest context, chiar daca justitia ar fi comis “greseala” sa dispuna returnarea banilor catre feneisti, statul tot nu ar fi avut de unde sa scoata acesti bani.

3. Maria Vlas a facut acea recomandare feneistilor, in ipoteza in care ar fi fost eliminata fizic si nu ar mai fi putut juca nici un rol pe mai departe. Numai ca Maria Vlas nu a scos inca din mineca seria de asi pe care-i detine. Imediat ce a parasit Romania, in iulie 2000 Maria Vlas l-a imputernicit pe avocatul Yoram Sheftel sa urmareasca in locul ei rulajul sumelor de bani prin toate acele conturi speciale create, care erau cuprinse in Plan. Asa stind lucrurile, era normal ca demersurile avocatului israelian sa fie privite de autoritatile din Romania drept o amenintare fatisa.

Capitolul III.

Un factor care probabil a intirziat intr-o mare masura rezolvarea problemei feneistilor l-a constituit campania electorala si alegerile generale si prezidentiale din toamna anului 2000. Este posibil ca intre liderii feneistilor sa fi fost infiltrate anumite persoane, cu scopul de a actiona impotriva intereselor majoritatii celor care si-au pierdut banii. Si la fel de posibil este ca unii lideri sa fie foarte naivi.

Cert este ca liderii au fost aceia care, sesizind ca P.D.S.R. era virtualul cistigator, au avut incredere in promisiunile facute de acest partid si au bagat cel putin 300.000 de voturi in buzunarul actualului partid de guvernamint. Si au facut acest lucru desi stiau ca tocmai P.D.S.R. i-a lasat cu buza umflata pe depunatorii de la “Caritas” si ” Safi”. Abia dupa mai mult de un an de la cistigarea alegerilor de catre P.D.S.R., feneistii au inteles ca au fost trasi pe sfoara si ca in rezolvarea problemei lor nu pot conta pe actualul partid de guvernamint, cum nu au putut conta nici pe reprezentantii P.N.T.C.D., P.N.L., P.D., U.D.M.R., U.F.D., atita timp cit acestia au fost la guvernare.

Probabil ca, in cazul in care problema lor nu va fi rezolvata prea curind, la urmatoarele alegeri liderii feneistilor vor demonstra ca pot fi mai putin oportunisti decit pina acum. Intrucit pina la urmatoarele alegeri mai sint doi ani si pagubitii de la F.N.I. nu pot astepta cu miinile in sin, pentru a se razbuna pe calea votului, recomandarea Mariei Vlas pare sa fi inceput a fi aplicata.

Capitolul IV.

Scrisoarea Mariei Vlas a fost conceputa si pentru a ajuta la radiografierea societatii romanesti a ultimilor ani:

1. Daca ar fi considerat ca ar fi existat macar vointa politica pentru ca feneistii sa primeasca banii inapoi, Maria Vlas ar dezvaluit de multa vreme intregul mecanism prin care acestia au fost escrocati. Numai ca pina in prezent nici un guvern postdecembrist nu a dorit aflarea adevarului si pedepsirea celor vinovati cu adevarat pentru falimentarea Bancorex si a altor banci, a fondului SAFI sau in cazuri celebre precum Tigareta 2 si asta trebuie sa ne ingrijoreze.

2. Pentru ca aceasta stare de fapt arata ca in Romania de 13 ani a aparut si a inflorit o mafie politica cu ramificatii incredibile in afara granitelor, care subordoneaza institutiile statului, deturnindu-le de la misiunile pentru care au fost create, folosindu-le exclusiv in scopul imbogatirii ei pe cai ilegale.

3. Misiunea mafiei din Romania este aceea de a acapara toate obiectivele economice care au apartinut initial statului, de a pune mina pe toate economiile cetatenilor si de a-i transforma pe romani in proportie de 90 % in sclavii ei. Aceasta misiune este planificata pas cu pas si executata prin operatiuni speciale, in care institutiile statului sint folosite drept unelte de catre mafie.

4. Tuturor dezvaluirilor facute de presa si tuturor probelor depuse in instanta li s-a opus in mod constant acest sistem mafiot, caruia Justitia ii este total aservita. Mafia nu are sentimente, nu se sinchiseste nici macar cind oamenii, pe care ea i-a adus in sapa de lemn, isi pun tot mai frecvent capat zilelor. Cu atit mai putin ii pasa atunci cind din exteriorul Romaniei vin semnale acuzatoare si sanctiuni generate de faptele ei, de pe urma carora sufera intreg poporul roman.

5. Mafia din Romania nu are cunostinta de existenta principiilor democratice si nici macar a principiilor crestine, pentru ca, prin cruzimea de care dau dovada, membrii mafiei demonstreaza ca, desi s-au format inainte de 1989, apartinind elitei comuniste, mentalitatea lor a fost dintotdeauna una a epocii de piatra. Rezultatul scontat al acestei misiuni este eminamente de origine terorista, obiectivul final fiind indeplinit totusi cu metode si mijloace mai putin violente, prea putin deosebite de cele utilizate de Securitatea lui Nicolae Ceausescu.

6. Prejudicierea intereselor a 300.000 de cetateni romani care au depus economiile lor la F.N.I. ar fi trebuit sa fie considerata de C.S.A.T. drept un eveniment deosebit, care afecta vizibil siguranta nationala. Prin urmare, aflarea adevarului si returnarea banilor pagubitilor ar fi trebuit sa fi constituit o prioritate pentru toate serviciile de informatii romanesti in ultimii doi ani. Aceasta prioritate ar fi trebuit sa se regaseasca in calitate de principala tinta in Planul de cautare al fiecarui serviciu de informatii, document de conducere intocmit de sefii fiecarui serviciu si avizat de C.S.A.T.

Cum conducerea serviciilor de informatii, ca si componenta C.S.A.T. este exclusiv politica, nu trebuie sa se mai intrebe nimeni de ce timp de doi ani responsabilii din servicii nu s-au obosit sa afle macar unde se ascunde Maria Vlas. In asemenea conditii, notiunea de siguranta nationala, care defineste o stare de normalitate, de legalitate si de respectare a drepturilor omului, in cadrul careia ar trebui sa se desfasoare viata economica, sociala, culturala, educationala devine o gluma sinistra.

Capitolul V.

Scrisoarea Mariei Vlas ofera solutii de rezolvare a situatiei :

1. Desi ei poseda cite 5-7 vile somptuase in tara si in afara ei, sume exorbitante de bani in conturi, masini luxoase si apar adesea pe ecranele T.V., incercind sa para spirituali, mecanismul gindirii acestor mafioti este unul gregar. Fara sprijinul imensului angrenaj de manipulare aservit, fiecare mafiot luat individual nu este capabil sa treaca macar strada neinsotit.

2. Aprecierile Mariei Vlas cu privire la gradul scazut de coeziune a sistemului mafiot in momente critice sint reale. Un exemplu in acest sens a fost modul in care au reactionat diversi membrii ai mafiei, in momentul scurtcircuitarii Bancii Romane de Scont. Fara acele turnatorii reciproce, opinia publica nu avea de unde sa afle prea multe lucruri concrete despre operatiuni cu “bidoane” si despre alte inginerii financiare, utilizate frecvent de mafioti.

3. Atitudinea de indiferenta a restului colectivitatii, in raport cu o nedreptate comisa asupra unui individ sau unui grup de indivizi din sinul sau, genereaza posibilitatea ca o periculoasa exceptie sa se transforme rapid in regula. Si acest fenomen creaza in mod automat schimbari la nivelul perceptiei fiecarui individ, in ceea ce priveste rolul pe care trebuie sa-l joace norma, legea in viata sa.

Data fiind capacitatea sa de adaptare, individul se vede obligat sa urmeze acest model dorit si inoculat de mafie, incercind la rindul sau sa obtina in mod nemeritat anumite avantaje, uneori chiar cu pretul ignorarii legii. Fiecare individ crede ca prin asemenea fapte minore nu dovedeste decit ca este mai smecher decit ceilalti.

Numai ca, per ansamblu, impostura ridicata la rang de sport national, cu predilectie la cel mai inalt nivel al ierarhiei statului, ne afecteaza pe fiecare in parte. Aceasta este doar o portita pe care noi insine am deschis-o in mod inconstient mafiei, in drumul ei spre putere si mai apoi in indeplinirea misiunii ei.

4. Populatia Romaniei nu a putut riposta coerent la nici unul din nenumaratele acte teroriste, la care a fost supusa din interior in ultimii 13 ani, chiar din parte celor aflati la putere, pentru ca printr-o permanenta si abila manipulare au fost sterse din memoria colectiva citeva din valorile morale necesare unei natiuni. Cei care au facut-o stiau foarte bine ca aceste valori constituie totodata si arme redutabile impotriva sistemului mafiot. Aceste valori sint solidaritatea, increderea si respectul reciproc.

5. Asa cum o saminta, oricit de valoroasa ar fi, nu poate prinde radacini in absenta unui sol fertil, nici valorile mai sus enuntate nu-si pot exercita efectul pozitiv asupra comunitatii, fara a fi stimulate si protejate continuu de lideri de opinie (politicieni sau jurnalisti) de cea mai buna calitate. Singurele persoane care deranjeaza in mod clar activitatile mafiei sint cele care au studiat in detaliu efectele manifestarii ei si, din acest motiv, au decis ca vor si pot sa le contracareze efectiv.

De aceea, razboiul impotriva mafiei nu poate incepe fara recunoasterea, de catre toti cei care cred in necesitatea lui, a acelor conducatori care ii pot pregati si introduce in lupta in mod eficient si organizat. Acesti oameni exista, ii vedem zilnic in mijlocul nostru, uneori le mai si admiram taria de a infrunta sistemul si ne minunam ca de multe ori ei reusesc de unii singuri sa-l si invinga.

Share