EUROVISION Estonia Ott Lepland – Kuula

Share

Turcia Can Bonomo – Love Me Back

Intro-ul este unul de muzică orientală. Expoziţia se mai umanizează, apoi revine în lumea covoarelor groase, işlicului şi şalvarilor. Nu am organ pentru acest gen de muzică.

Nu neg faptul că ei, turcii, ar putea spune la fel despre muzica noastră populară din Ţara Oaşului, care mie îmi place foarte mult, dar aceasta nu înseamnă că sunt obligat să înţeleg pe toată lumea şi să agreez aşa ceva.

Estonia Ott Lepland – Kuula

O reprinză lentă tipică muzicii nord-europene, cu evidente influenţe din eposul britanic-american. Melodia respectă la fix regulile acestui gen de baladă.

Eurovision2012

Ott Lepland are o voce foarte bună şi cântă foarte bine, perfect armonizat cu un backing vocal feminin, ce atacă nişte cvarte extrem de dificile, care sunt curios cum se vor auzi la Baku. Totuşi, sunt nemulţumit de felul cum se termină melodia aceasta destul de frumoasă, dar parcă neterminată cumva.

Slovacia Max Jason Mai – Don’t close your eyes

După ce au încercat toate experienţele muzicale cu putinţă, prezentându-se fără succes cu cele mai felurite stiluri muzicale fără să reuşească să prindă o finală, slovacii vin acum cu o piesă NeoRock cu rezonante NewWave, a cărei extracţie tropăie, este evidentă.

Melodia aceasta, în lumea ei, a acestui subgen muzical, este una bună. Solistul e acolo, în aceeaşi lume, dar numai de puţine dăţi genul acesta de muzică, pe care îl poţi repecta, a avut succes la Eurovision. Ultima dată în anul 2006, când nişte finlandezi ciudaţi au şi câştigat competiţia.

Share