CABINETUL POANTĂ Vor să introducă taxa pe berea cu alcool!

Share

Cabinetul lui Victoraş Ponta se străduieşte să nu lase să treacă o zi de la Dumnezeu în care să nu bifeze că a făcut o nouă trăsnaie, o gafă sau o mare greşeală. Ori poate măcar una mică, dar să fie, acolo.

oron

Ponta nu s-a decis încă dacă să introducă sau nu taxa pe fast-food şi bere. Dacă o va face, spune el, nu o va face ca să aducă venituri la buget, ci pentru sănătatea românilor.

Şmecheria e că deocamdată avem o dezbatere lansată de Cabinetul Ponta, care ar putea foarte bine să fie rebotezat, dacă mai lansează astfel de dezbateri pe teme stupide, lipsite de importanţă, Cabinetul Poantă.

Efectul numărul unu al acestei taxe va fi că toţi abonaţii de la bodega de la mine, din colţul străzii, vor urî sincer pe Victor Ponta, PSD şi USL atunci când vor descoperi că berea s-a scumpit şi vor spune: “Era mai bine înainte!”.

Măsura ar fi cu atât mai stupidă, cu cât ea, spune premierul, nu aduce bani la buget.

Noi taxe pentru Victoraş Ponta

Dar eu îi propun domnului prim-ministru să mai introducă şi alte taxe:

taxa pe aer: zilnic, pentru că inspiră oxigen şi eliberează dioxid de carbon, invers decât plantele, românii ar trebui puşi să plătească taxă, iar plantele ar trebui să fie un exemplu pentru ei.

Statul român poate să creeze o piaţă de certificate de CO2, asemănătoare cu cele pentru orice coş de fum din ţărişoara noastră. Eu cred că şeful cel mai potrivit al bursei acestor certificate ar trebui să fie Sorin Ovidiu Vântu.

taxa pe respirat pe stradă: Atunci când mergi, normal, pentru că faci efort, consum şi mai mult oxigen şi emiţi în atmosferă şi mai mult dioxid de carbon. Normal ar fi ca fiecare dintre noi să poarte pe braţ un aparat de monitorizare, care să cuantifice cât merge în fiecare zi fiecare român şi, în funcţie de aceasta, să fie taxat.

taxa pe păşit: Fiecare pas pe care îl punem pe trotuar sau pe carosabil uzează asfaltul. Ar fi logic ca fiecare cetăţean să plătească o taxă de utilizare a asfaltului.

taxa pe grăsime: Oamenii obezi consumă mai mult oxigen decât cei slabi. Ar fi normal să plătească o taxă.

taxa pe cura de slăbire: Oamenii astenici consumă mai puţin oxigen decât cei obezi. Ar fi logic ca şi aceştia să plătească o taxă.

taxa pe citit cărţi: Românii care citesc cărţi ar trebui să fie taxaţi, pentru că astfel, în loc să muncească, pierd timp şi, mai ales, stau şi nu fac nimic.

taxa pe nimic: În afară de românii care citesc cărţi, mai există şi alte categorii de cetăţeni care nu fac nimic. De exemplu, cei care gândesc şi în acest timp, exact din acest motiv, nu muncesc.

Sau cei ce nu fac nimic pentru că sunt bolnavi. Ori cei care nu fac nimic pentru că nu au ce face, pentru că nu au ce lucra. Toţi aceştia trebuie taxaţi. Astfel, vor fi obligaţi să acţioneze şi astfel se va dezvolta spiritul antreprenorial.

Share