home EUROVISION, EVENIMENT EUROVISION Cea mai frumoasă melodie: “Don’t say sorry”, Bianca Purcărea

EUROVISION Cea mai frumoasă melodie: “Don’t say sorry”, Bianca Purcărea

Share

Anul acesta, Dan Manoliu, numit în pripă să pregătească Eurovision Song Contest România, cu un buget mediocru anunţat mai târziu ca niciodată în ultimii ani, s-a achitat până acum de datorie cu brio, mişcându-se foarte rapid şi, având în vedere cât de discreditată a fost această competiţie muzicală în ultimii ani, reuşind să aducă unii compozitori buni.

music1web

Totuşi au fost puţine piese în preselecţie. În Melodifestivalen intră mii, sunt patru finale, Andra Chansen şi o mare finală ultramediatizată (poate prea mediatizată faţă de valoarea actuală a acestei competiţii).

Anul acesta, la Bucureşti, avem câteva melodii frumoase, dar nivelul competiţiei rămâne destul de scăzut, chiar dacă ne-am mai îmbujorat puţin faţă de tristeţea de anul trecut. Iată care sunt ultimele trei melodii ce vor intra anul acesta în Eurovision Song Contest România 2012. 13-15

Tasha “Say my name”

La vară o să beau cu plăcere un Campari în Disco Ring, ascultând această melodie de club şi gândindu-mă aşa: “O, Doamne, iar e muzica prea tare şi nu mă pot înţelege cu cine vreau eu cum vreau eu!”.

Bianca Purcărea “Don’t say sorry”

Am ascultat-o cântând pe Bianca astă-vară un “Nothing else maters” (după Metallica) absolut calp, tehnicizat, care nu mi-a transmis nimic. Aici e cu totul altceva.

Probabil cea mai frumoasă melodie din finala de anul acesta. Valoric, ca profunzime, ca trăire, inclusiv peste melodia lui Cătălin Josan, în opinia mea. Nu mă înteresează că anul acesta UE este interesată de apropierea nu-ştiu-cărui interes politic şi Bianca se va clasa pe locul 12.

Este melodia cu prima opţiune valorică din această finală, care merită cu prisosinţă să meargă la Baku – părerea mea. Nu ştiu cine este Marc Paelinck, văd că muzica este scrisă de el şi de Bianca Purcărea. Indiferent cine, ce, cum când, compozitorul acestei melodii “a dat-o”.

Probabil că Bianca, posesoarea unei vaste experienţe de backing vocals cu Pinky, live, sesiuni de înregistrări foarte multe în ultimii ani, va presta aproape la fel de bine şi live.

Ana Mardare “This must be love”

Ne întoarcem la armonii tipice popului nord-european. O melodie frumoasă, de ritmică medie, care face cinste acestei finale şi probabil că precum aceasta vor mai fi la Eurovision Baku 2012.

Vreau să o văd pe Ana cum cântă live, pentru că deocamdată pare a avea o voce bună, dar, după isprava lui Amaury Vassily de anul trecut, de la Dusseldorf, nu mai bag mâna în foc nici pentru efortul interpretativ necesar pentru a cânta o astfel de melodie, mult mai simplă şi cuminte decât “Sognu”.

Share