home Fără categorie EUROVISION Votul începe odată cu interpretarea primei melodii

EUROVISION Votul începe odată cu interpretarea primei melodii

Share

• Votul începe odată cu interpretarea primei melodii • De pe fiecare telefon se poate vota orice piesa din concurs de cel mult 11 ori • telespectatorul poate vota oricâte melodii •

Piesa câştigătoare va fi aleasă pe baza notelor primite de la un juriu de specialişti (care vor avea pondere 50% în nota finală) şi prin televoting (de asemenea 50%). În caz de balotaj, câştigă melodia care va primi de la public cel mai mare număr de voturi.

Bianca Purcărea, Don’t say sorry / oikotimes: “The new Romanian diamond?

Publicul va putea vota piesa preferată formând numărul 0900.16.09.XX din reţelele Romtelecom, Cosmote, Orange şi Vodafone. XX e numărul fiecărei piese, în ordinea intrării în concurs. Va funcţiona şi televotul prin SMS.

Melodia favorită poate fi votată trimiţând prin SMS, la 1267, numărul de ordine al piesei din concurs, de la 01 la 15. Numărul de SMS e valabil în Cosmote, Orange, Vodafone. Tariful e 0,37 euro, inclusiv TVA, atât pentru apelul telefonic, cât şi pentru SMS.

Numerele de telefon şi SMS-urile vor fi afişate pe ecran în timpul transmisiei şi vor fi apelabile din momentul când telespectatorii vor auzi „Start televot!”, adică de când va urca pe scenă primul concurent.

Este evident că în această situaţie sunt favorizate piesele ce intră la început, care au prima expunere şi timp de vot ulterior mai mare. Liniile de telefon vor fi deschise pe toată durata concursului, plus încă 30 de minute după ce şi-a încheiat evoluţia concurentul cu numărul 15.

Cătălin Josan, Call My Name / MondoNews: “Catalin Josan are cele mai multe sanse sa castige selectia nationala a concursului Eurovision 2012

După anunţul „Stop televot!”, se obţine un clasament în funcţie de numărul de apeluri şi SMS-uri: rezultatul votului publicului.

Piesa clasată pe locul 1 primeşte 12 puncte, cea de pe locul 2 10 puncte, 3 – 8 puncte, 4 – 7 puncte, 5 – 6 puncte, 6 – 5 puncte, 7- 4 puncte, 8 – 3 puncte, 9 – 2 puncte şi 10 – 1 punct. O piesă poate fi votată de unsprezece ori de la acelaşi număr de telefon. Telespectatorul poate vota două sau mai multe melodii.

Juriul de specialitate va acorda puncte de la 1 la 12. În urma cumulării acestor puncte, se va face un clasament al juriului. Melodia clasata pe primul loc va primi 12 puncte, cea de pe locul 2 10 puncte ş.a.m.d., ca şi la votul publicului.

Punctajul din clasamentul juriului se cumulează cu cel obţinut în urma televotului, rezultând clasamentul final. Piesa de pe primul loc va fi marea câştigătoare a Selecţiei Naţionale Eurovision 2012 şi va reprezenta România la Baku, Azerbaidjan, în luna mai.

Citeşte şi
Adrian Moraru, expert în politici publice, atrage atenţia sâmbătă noapte că au început deja să
Călin Popescu Tăriceanu continuă seria de declaraţii revoltătoare. De data aceasta, este vorba despre Frans
Europarlamentarul Norica Nicolai califică drept imatur gestul prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, de a trimite
Rezultatele parţiale date la ora 5 dimineaţa de Biroul Electoral Central confirmă faptul că Klaus
Voturi - asta este tot ce văd pesediştii în această perioadă, înnebuniţi că scad ca
~FBI: da, la Roswell am capturat extraterestri~cum sa faci cu taxa auto~Ioan Niculae vrea sa
~tragedie in Japonia~escrocheriile lui Lincu~Basescu il vrea presedinte PSD pe Boc si premier independent~CIA despre
~Curtea de Conturi: prejudiciu la MAE~branduri din Epoca de Aur~Dacia, relocata in Maroc~Preturile alimentelor, sus~criza
Băsescu i-ar fi cerut primarului Sectorului 3 Liviu Negoiţă să candideze la preşedinţia PDL, urmând
Scriu din Serparie. Din cand in cand, cate o vipera se apropie, isi infige coltii,
Share