home Fără categorie EUROVISION Votul începe odată cu interpretarea primei melodii

EUROVISION Votul începe odată cu interpretarea primei melodii

Share

• Votul începe odată cu interpretarea primei melodii • De pe fiecare telefon se poate vota orice piesa din concurs de cel mult 11 ori • telespectatorul poate vota oricâte melodii •

Piesa câştigătoare va fi aleasă pe baza notelor primite de la un juriu de specialişti (care vor avea pondere 50% în nota finală) şi prin televoting (de asemenea 50%). În caz de balotaj, câştigă melodia care va primi de la public cel mai mare număr de voturi.

Bianca Purcărea, Don’t say sorry / oikotimes: “The new Romanian diamond?

Publicul va putea vota piesa preferată formând numărul 0900.16.09.XX din reţelele Romtelecom, Cosmote, Orange şi Vodafone. XX e numărul fiecărei piese, în ordinea intrării în concurs. Va funcţiona şi televotul prin SMS.

Melodia favorită poate fi votată trimiţând prin SMS, la 1267, numărul de ordine al piesei din concurs, de la 01 la 15. Numărul de SMS e valabil în Cosmote, Orange, Vodafone. Tariful e 0,37 euro, inclusiv TVA, atât pentru apelul telefonic, cât şi pentru SMS.

Numerele de telefon şi SMS-urile vor fi afişate pe ecran în timpul transmisiei şi vor fi apelabile din momentul când telespectatorii vor auzi „Start televot!”, adică de când va urca pe scenă primul concurent.

Este evident că în această situaţie sunt favorizate piesele ce intră la început, care au prima expunere şi timp de vot ulterior mai mare. Liniile de telefon vor fi deschise pe toată durata concursului, plus încă 30 de minute după ce şi-a încheiat evoluţia concurentul cu numărul 15.

Cătălin Josan, Call My Name / MondoNews: “Catalin Josan are cele mai multe sanse sa castige selectia nationala a concursului Eurovision 2012

După anunţul „Stop televot!”, se obţine un clasament în funcţie de numărul de apeluri şi SMS-uri: rezultatul votului publicului.

Piesa clasată pe locul 1 primeşte 12 puncte, cea de pe locul 2 10 puncte, 3 – 8 puncte, 4 – 7 puncte, 5 – 6 puncte, 6 – 5 puncte, 7- 4 puncte, 8 – 3 puncte, 9 – 2 puncte şi 10 – 1 punct. O piesă poate fi votată de unsprezece ori de la acelaşi număr de telefon. Telespectatorul poate vota două sau mai multe melodii.

Juriul de specialitate va acorda puncte de la 1 la 12. În urma cumulării acestor puncte, se va face un clasament al juriului. Melodia clasata pe primul loc va primi 12 puncte, cea de pe locul 2 10 puncte ş.a.m.d., ca şi la votul publicului.

Punctajul din clasamentul juriului se cumulează cu cel obţinut în urma televotului, rezultând clasamentul final. Piesa de pe primul loc va fi marea câştigătoare a Selecţiei Naţionale Eurovision 2012 şi va reprezenta România la Baku, Azerbaidjan, în luna mai.

Citeşte şi
Dăncilă a obţinut 100% voturi în Penitenciarul Poarta Albă

Viorica Dăncilă a obtinut 100% dintre voturile exprimate de catre detinutii de la Poarta Alba Read more

Fraudă. În SUA se votează cu 12 ore înaintea deschiderii urnelor

Adrian Moraru, expert în politici publice, atrage atenţia sâmbătă noapte că au început deja să Read more

Tăriceanu: Timmermans se va ruga de PSD şi ALDE să-i dea voturi

Călin Popescu Tăriceanu continuă seria de declaraţii revoltătoare. De data aceasta, este vorba despre Frans Read more

Norica Nicolai îi spune lui Timmermans că e disperat după voturi

Europarlamentarul Norica Nicolai califică drept imatur gestul prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, de a trimite Read more

Rezultate parţiale la 76% din secţiile de votare

Rezultatele parţiale date la ora 5 dimineaţa de Biroul Electoral Central confirmă faptul că Klaus Read more

Voturi cumpărate pe bani europeni (revista presei)

Voturi - asta este tot ce văd pesediştii în această perioadă, înnebuniţi că scad ca Read more

Revista presei. Cartile pionilor lui SOV, lansate de MAE

~FBI: da, la Roswell am capturat extraterestri~cum sa faci cu taxa auto~Ioan Niculae vrea sa Read more

Revista presei. Inca un reactor in dificultate in Japonia

~tragedie in Japonia~escrocheriile lui Lincu~Basescu il vrea presedinte PSD pe Boc si premier independent~CIA despre Read more

Revista presei. PDL – coruptia ce aduce voturi

~Curtea de Conturi: prejudiciu la MAE~branduri din Epoca de Aur~Dacia, relocata in Maroc~Preturile alimentelor, sus~criza Read more

Revista presei. Liviu Negoita presedinte PDL?

Băsescu i-ar fi cerut primarului Sectorului 3 Liviu Negoiţă să candideze la preşedinţia PDL, urmând Read more

Share