home EUROVISION, EVENIMENT EUROVISION: Alexandra Ungureanu si Pasager

EUROVISION: Alexandra Ungureanu si Pasager

Share

Piesa de anul acesta a Alexandrei Ungureanu, “Crazy”, este probabil cea mai slaba compozitie cu care a participat vreodata Alexandra la editia nationala Eurovision. Cel putin cea mai slaba pe care o stiu eu.

Alexandra canta perfect, asa cum o stim, cu vocea ei buna, de regularitate, croita pentru muzica pop, insa nu este deloc ajutata de melodia pe care trebuie sa o interpreteze.

Aceasta ar putea fi una dintre explicatiile pentru care a-ncercat-o tentatia sa renunte la participarea la finala Eurovision Romania si pentru care, asa cum spunea Marina Almasan, a trebuit sa-i atraga atentia ca va avea de platit despagubiri serioase daca nu vine sa cante in finala:

Vă dau un exemplu: la nici două zile după admiterea piesei sale în finală, Alexandra Ungureanu m-a anunţat, nonşalantă, că ea se retrage, ca interpretă, pentru că nu poate promova, în acelaşi timp, şi piesa de la Eurovision şi pe cea pe care o are în promovare cu Casa de discuri ROTON.

SURSA FOTO: Revista Ioana

“Păi nu ştiai acest lucru de la început? De ce te-ai mai înscris?”, am întrebat-o noi. “Ba da, dar n-am crezut că o sa mă calific!”. Adicătelea, traduc eu, “am concurat la plesneală!”.

Scuze, dar anul acesta nu se mai poate! Auzind că hîrtia pe care o semnase “ca primaru'”, la înscriere, avea prevazuta si acea clauza cu plata de penalitati, Alexandra a revenit urgent la sentimente mai bune.

Deci, dincolo de nuanta, cheia adversiva in care a interpretat lucrurile Almasan, Alexandra i-a explicat ca a participat si ea, asa, si ca s-a mirat ca a reusit sa ajunga in finala. Mi se pare normal. Fata are bun simt. Cu o asemenea melodie banala, plata…

Piesa grupului Pasager, “Running Out Of Time”, este din alta clasa muzicala. La capitolul originalitate sta destul de prost, adica nu spune nimic nou in plus, fata de SoftRock-ul tipic acestor ani.

Si vocea solistului este la fel de “pe sablon” ca si piesa. In schimb, daca nu stii ca este vorba despre grupul Pasager din Romania, zici ca asculti unul dintre multele grupuri occidentale care fac acum acest gen de muzica.

Una peste alta, “Running Out Of Time” este un SoftRock de linie, care nu sare calul, dar care poate fi pus pe o pozitie onorabila in albumul grupului. Pe care eu il critic, in general, pentru lipsa de imaginatie muzicala si locurile comune folosite reflex, dar care, ca sa zic asa, “performeaza”.

In viziunea mea, nu este una dintre favoritele valorice la castigarea finalei nationale, dar Pasager nu se face de ras niciodata cantand acest cantec.

Citeşte şi
"Change" este, asa cum o descrie creatorul ei, Gabriel Baruta, mai putin completa si mai
Batalia pentru Dusseldorf se da intre Danny si Eric Saade. Amandoi au foarte multi fani
Specialiştii apreciază valoarea piesei "Change" a orădenilor de la Hotel FM, dar lipsa de experienţă
Cata prestanta, cata respectabilitate are concursul national Eurovision Romania? Dupa ce ne dam seama de
E posibil ca exact aceasta mutare a concursului si mai incoace, exact in noaptea de
Din punctul meu de vedere, Norvegia si-a propus anul acesta sa faca un eveniment: sa
Kazahii de la website-ul esckaz.com arunca bomba: in spatele "anonimului" David Bryan, care ar fi
Pilotii au stiut de la bun inceput exact prognoza meteo pentru traseul pe care il
Ma bucur cand am comentatori atat de bine informati si activi. Astazi voi face ceea
Astfel de lucruri se intampla curent la repetitii. Numai eu stiu cate gherle (voce care
Share