Cristi Diaconescu a demisionat din PSD

Share

Cristian Diaconescu a declarat pentru EVZ că a părăsit PSD şi s-a alăturat grupului independenţilor din Parlament, condus de Gabriel Oprea, ministrul Apărării. “Da, am demisionat, dar nu vreau să fac alte comentarii”, a declarat pentru Evenimentul Zilei Diaconescu.

FOTOINFO: “Iepurasul” Cristian, candidat PSD la Primarie
SURSA: Romania Libera

Senatorul PSD spunea aseară că îşi pregăteşte retragerea din partid, dacă va afla că cei care l-au filat la începutul lunii februarie, aşa cum dezvăluia jurnalista Floriana Jucan săptămâna trecută, sunt chiar colegii de partid.

PSD in soc electric (Reporter Virtual)

Întrebat acum dacă a demisionat pentru că s-ar fi adeverit ipoteza unui filaj comandat de colegi de partid, Diaconescu a negat.

Liderul grupului independenţilor din Camera Deputaţilor, Gabriel Oprea, a declarat că Diaconescu a depus o solicitare scrisă, “o formulare tip prin care senatorul a cerut să treacă la un alt grup”.

Reactii la demisia lui Cristian Diaconescu din PSD

Contactat de Ziare.com la scurt timp de la aflarea vestii, presedintele PSD Victor Ponta a declarat ca nu comenteaza acest subiect pana ce Cristian Diaconescu nu isi prezinta el insusi public pozitia. Ponta a spus ca va da declaratii numai dupa ce colegul sau va confirma aceasta informatie si va oferi cateva explicatii pentru gestul facut.

SURSA FOTO: Zgonea.ro

In schimb, vicepresedintele PSD Valeriu Zgonea a declarat miercuri pentru NewsIn ca partidul are nevoie de Cristian Diaconescu, ca este o “copilarie” din partea lui plecarea din randurile social-democratilor si ca acesta are o reactie emotionala in urma Congresului de sambata… citeste tot aici

Ponta: Cred că locul lui Cristian Diaconescu nu este alături de cei din puterea actuală

Regret foarte mult această decizie. Sper că e o decizie revocabilă din partea lui. Cristi Diaconescu este unul dintre oamenii valoroşi ai partidului nostru, un om care îşi avea propriul loc şi îşi putea găsi propriul loc, indiferent de faptul că la congresul de sâmbătă nu a mai candidat”, a declarat Ponta pentru Realitatea TV.

SURSA FOTO: Grup RC

Îmi doresc foarte mult să aflăm motivele reale ale gestului domniei sale. Îl rog pe Cristi Diaconescu, atunci când va considera că este momentul oportun,  să explice exact ce a stat la baza retragerii sale în favoarea lui Mircea Geoană şi a acestui gest pe care îl consider pripit şi pe care îl regret. Cred că îl va regreta şi Cristi Diaconescu. Nu am reuşit să vorbesc cu Cristi. Sper că nu este o decizie irevocabilă”, a mai spus Ponta… citeste tot aici

Share