Europarlamentarul Rareş Bogdan apără Antena 3 şi RTV, în Scandalul Foişor

Share

Probabil că, de când este trei zile sau patru pe săptămână, la Bruxelles, Rareş Bogdan a cam pierdut contactul cu realitatea românească.

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, intervine în scandalul de la Spitalul Foișor și susține că „situația este mult mai liniștită în coaliție, decât se vede din afară”.

El a luat apărarea posturilor de televiziune Antena 3 și România TV susținând că, „dacă cineva își închipuie că televiziunile au alt rol, decât să informeze populația, se înșală”.

Principalele declarații:

Vom vedea ce s-a întâmplat vineri seară, când o țară întreagă a fost șocată de imaginile cu oameni scoși noaptea, la 5 grade, pe targă, în scaune cu roțile. Cineva trebuie să ne dea explicații pentru o situație… Vom afla astăzi cine, de la managerul Stoica la ministrul Voiculescu (declaraţiile erau anterioare şedinţei coaliţiei – n.r.).

De la doamna Moldovan, care poate vorbește mai puțin și se ocupă mai mult de minister, și nu de spațiul public, nu e treaba ei să dea declarații. De la domnul Arafat, care putea să prevadă situația de la Foișor, de la Nicuşor Dan, trebuie să știm ce a corespondat cu managerul Stoica, de la domnul Stoica, care trebuie să înțeleagă că nu este managerul unui spital privat, ci al unui spital public, trebuie să se supună rigorilor.

Situația este mult mai liniștită în coaliție decât se vede din afară. Acum nu discutăm despre demiteri, ci despre un lanț al vinovîţiilor care trebuie să ne fie pus la dispoziție.

Un prim-ministru, când dă declarații, nu poate în nici un caz acoperit sau să fie dublat de altcineva. Sper ca situația de ieri să fi fost doar dată de lipsa de comunicare dintre cele două instituții. Nu mi-a plăcut ce am văzut, nu am mai văzut așa ceva în istoria României. Nu o consider o sfidare, ci o lipsă de comunicare între cele două departamente de comunicare.

Cine a intrat în conflict cu presa a pierdut alegerile. Dacă cineva își închipuie că televiziunile au alt rol decât să informeze populația, se înșală. Această abordare, că televiziunile, că jurnaliștii au ceva cu un politician ar trebui să fie uitate, nu se întâmplă asta. Nu există ca cineva să aibă treabă cu altcineva.

Raed Arafat este ușor tensionat, ușor obosit, ar fi cazul să exerseze puțîn empatia, pentru că nu suntem roboți

Share