Europa a descoperit că suntem de Schengen (revista presei)

Share

Brusc, atunci când au nevoie de serviciile noastre, graţioase, responsabilii Europei Occidentale au ajuns la concluzia inexplicabilă că suntem pregătiţi pentru a intra în Spaţiul Schengen, explică Aktual24. Cred că acum este momentul să spunem: “Mulţumim frumos, nu”.

Să fie clar, scrie aceste rânduri un om care vrea ca România să fie în Spaţiul Schengen, dar nu astfel, când e nevoie să mai vină şi la noi neşte emigranţi, ci când suntem pregătiţi pentru Schengen. Iar noi acum nu suntem pregătiţi, aşa cum nu eram înainte de criza refugiaţilor.

Comisia Europeană continuă să ceară statelor membre acceptarea de către acestea a cotelor de refugiaţi. Gândul explică una dintre sancţiunile pe care le poate primi România dacă va refuza aceste cote: plata a 0,002% din PIB, adică trei milioane de euro compensaţie financiară.

Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3, a fost ales preşedintele PSD Bucureşti, anunţă EvZ. El susţine că vrea o administraţie mai eficientă şi anticorupţie.

Dezastrul din Sectorul 3, unde iarba pusă de predecesorul său s-a transformat în buruiană şi băncile au fost crestate cu briceagul, dacă nu sunt distruse, sunt exemple grăitoare despre ce înţelege primarul din ceea ce spune.

Daniel Predoiu, unul dintre liderii PSD de la Olt, se declară un admirator al lui Adolf Hitler, conform BN24. Preşedintele interimar Liviu Dragnea, care trage din orice poziţie, a ordonat excluderea acestuia din partid.

Curtea de Apel Bucureşti a rămas în promnunţare pe redeschisul Dosar Rarinca, informează HotNews. Sentinţa ar putea fi anunţată de instanţă azi. Mariana Rarinca, care a cerut recuzarea completului de judecată, este acuzată că a şantajat-o ăe şefa ÎCCJ, Livia Stanciu. Cele două au ceva în comun: sunt gălăţence.

67 de semnatari, care afirmă toţi că au muncit la doctoratul propriu fără să facă plagiat, semnează un apel, prin care cer verificarea tuturor lucrărilor de doctorat care au fost susţinute din 1990 până în prezent. Campania este prezentă pe Revista22.ro.

RADET este în pragul colapsului, informează Adevărul, iar la iarnă ar putea să existe discontinuităţi în alimentarea cu agent termic. Ştiţi ce înseamnă asta? Trei zile, la iarnă, îngheţăm de frig, două e cald, şi tot aşa.

Gabriel Dumitraşcu, preşedintele CA RADET, spune că de vină sunt reglementările. Noi credem că de vină este organizarea sistemului de termoficare. El e centralizat. Nu trebuie să fie.

Share