Abramburica şi Sandu Athanasiu, din nou urmăriţi de DNA

Share

Ecaterina Andronescu, supranumită Abramburica, pentru haosul pe care l-a produs la Ministerul Învăţământului, precum şi Alexandru Athanasiu sunt din nou urmăriţi penal de DNA.

Cererea DNA a fost aprobată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), într-un dosar în care sunt cercetate fapte similare celor din Dosarul Microsoft, vizând atribuirea unor contracte de către Ministerul Educaţiei.

Este interesant că sentinţa ÎCCJ a venit la o zi după ce la alegerile din PSD Bucureşti Abramburica a fost înlocuită în fruntea organizaţiei de incoruptibilul manager Robert Negoiţă, recunoscut pentru competenţa sa managerială pe tot mapamondul, eminent primar al Sectorului 3.

Cererea DNA a fost înregistrată la ÎCCJ pe 22 iunie. În Dosarul Microsoft, sunt vizaţi senatorii Şerban Mihăilescu şi Abramburica, deputatul Valerian Vreme, europarlamentarul Dan Nica, precum şi foştii demnitari Daniel Funeriu, Alexandru Athanasiu, Mihai Tănăsescu, Gabriel Sandu şi Adriana Ţicău.

DNA îi acuză pe aceştia de fapte de corupţie legate de aprobarea unor proiecte pentru licenţe Microsoft, cu excepţia lui Funeriu, acuzat de abuz în serviciu. Anchetatorii susţin că persoanele implicate ar fi cerut 20 de milioane de dolari, din cele 54 achitate de Executiv în contract.

În aranjarea contractelor ar fi fost implicaţi Gabriel Sandu, afaceristul Dorin Cocoş, primarul de Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan.

Share