Elon Musk vrea să plătească Wikipedia să se rebranduiască Dickipedia

Share

Miliardarul sud-african Elon Musk și-a exprimat disponibilitatea de a dona o sumă substanțială de bani către Wikipedia, daca aceasta își va schimba numele.

El a declarat că le-ar da 1 miliard de dolari dacă aceasta își modifica numele în „Dickipedia” (un cuvânt cu substrat obscen), susținând că această schimbare ar fi „în interesul acurateței”.

Elon Musk vrea să plătească Wikipedia să se rebranduiască Dickipedia

Când un utilizator a încurajat Wikipedia să procedeze la schimbarea numelui, Musk a impus o condiție suplimentară. El a sugerat că ar putea oricând să revină la numele original după ce au colectat donația, dar a insistat asupra unei durate minime de un an pentru numele modificat.

Într-o postare separată, Musk a distribuit o captură de ecran a paginii de pornire a Wikipedia, subliniind frazele „Wikipedia nu este de vânzare” și „un apel personal din partea lui Jimmy Wales (cofondator al Wikipedia)”.

Citeşte şi: 

El a pus sub semnul întrebării motivele Fundației Wikimedia de a solicita o suma atât de substanțială de bani. „V-ați întrebat vreodată de ce Fundația Wikimedia vrea atât de mulți bani?”, a întrebat miliardarul din domeniul tehnologiei, conform Aktual24.

„Cu siguranță nu este nevoie de ei pentru a opera Wikipedia. Poți să încarci literalmente o copie a întregului text pe telefon! „Deci, pentru ce sunt banii?”. Mințile curioase vor să știe…”.

Citeşte şi: 

În luna mai a acestui an, Jimmy Wales, fondatorul Wikipedia, l-a criticat pe Musk pentru cenzurarea pe rețeaua sociala X (fostul Twitter) a opozanților președintelui turc, Recep Tayyip Erdogan, în Turcia, chiar înainte de alegerile prezidențiale foarte contestate din această țară.

Wales l-a acuzat pe Musk că a compromis libertatea de exprimare, prin faptul că s-a conformat cererilor guvernului turc, de a restricționa conținutul postărilor. El a subliniat că, atunci când s-a confruntat cu o situație similară, Wikipedia a rezistat unor astfel de restricții.

Share